Dia trešnový kompot
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 9. 2012 15:11
já dávám 8 tablet na sklenku-720na malou 4 tby
21. 7. 2009 00:45
a co sa týka sterilizacie,sa ospravedlnujem.Brala som to nejako automaticky,ze kazdy ma vlastny sposob sterilizace.Ja uz roky sterilizujem tak:kompoty ulozim do hrnca,zalejem vodou tesne pod viecko a necham zovriet.Pri vrení ,pod prikrytym hrncom sterilizujem podla tvrdosti ovocia.Ak je ovocie tvrdsie,cize si vyzaduje dlhsie varenie tak 20-30 min.a naopak pri ovoci maksom len 10 minut,inak by sa to ovocie podla mna rozvarilo.A ked zavaram uhorky tak to len nechám 2-3 min vriet a dost.A zatial som nemala ziadny problem s kompotmi.
21. 7. 2009 00:40
Ono je to s tymi sladidlami vselijako,tu pisu,ze je skodlive to a inde zase,ze ine.Je pravda,ze nie su najzdravsie,ale ako inak urobit kompot pre diabetika.Fruktoza tu bola spomenutá,ale tá ma sacharidové jednotky a v konecnom dosledku si ho bude moct diabetik dat v mensom mnozstve.A ten pocet tabliet sa mi nezda velky,mam osobnu skusenost,ze to nie je vela.
20. 7. 2009 19:53
Problém holky je, že ivako prdí na to se obtěžovat s nějakou odpovědí
20. 7. 2009 16:54
Prosím o upřesnění, jak dlouho je střeba sterilovat a při jaké teplotě. Děkuji. A jinak jak píše Špagetka, taky už sacharín nepoužívám a tady bych dala tak 2 až 3 tablety a to už maximálně.
20. 7. 2009 16:19
Já vařím už jen dia, protože muž je velmi silný diabetik a i s dalšími problémy. Sacharín už řadu let nepoužívám vůbec,jeho problémem je, že pokud se přežene množství, tak je výsledek hodně hořký. Navíc podle nejnovějších poznatků ve světě diabetu se od používání sacharinu ustupuje, používají se prostředky ńa bázi aspartámů a ovocných přírodních cukrů (i javorový sirup je zdravější)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy
20. 7. 2009 16:13
Milá Ivako, prosím, mohla by si venovať viac pozornosti pri pridávaní receptov? Myslím doba sterilizácie, presnejší návod na prípravu a pod. Týka sa to viacerých tvojich receptov, ďakujem za pochopenie.
20. 7. 2009 16:02
Zkušenosti s dia zavařováním nemám, ale jestli, spagetko, víš, jak na to - doplň to prosím. Protože jestli to někdo zkusí a nepovede se, může mu to pošramotit kuchařský sebevědomí a vzít chuť na další zkoušení nového
20. 7. 2009 15:51
5 tablet sacharínu na 3 dcl vody? No nevím ....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 7 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 9 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 10 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 12 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Dip, speciální omáčka sloužící k namáčení kousků jídla, pozvedne každou oslavu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: dia zavařování dia kompóty dia kompoty recepty dia kompot tresnovy kompot dia zavařování dia dia kompoty recept zavařování třešní pro diabetiky zavarovani dia kompotu zavarovaní tresni dia recepty na dia kompoty dia kompot recept dia zavařeniny recept na dia kompot zavařování pro diabetiky dia třešňový kompot zavarovani tresni bez cukru dia cukr na zavařování sterilizace kompotů zavařujeme dia
Suroviny: třešně, sacharin, kyselina citronová, voda
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
9 názorů