Václavky na čínský způsob
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 128 kJ / 270 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 29,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Václavky: Na hromadný podzimní vpád václavek se každoročně těší většina houbařů. Méně už je milují lesníci a zahrádkáři, neboť ti vědí, že jde o houbu dřevokaznou, škodlivou, parazitující, která může na zahradě zničit i ovocné stromy. Tento problém se ale nás houbařů tolik netýká, my s napětím očekáváme okamžik, kdy už si budeme moci připravit václavky na kmíně, zavařit je do octa, nebo je servírovat s omáčkou, do které se dává karamelizovaný cukr a červené víno. Omáčka se připravuje zvlášť, zahušťuje moukou a koření hřebíčkem. Teprve do hotové přidáváme pečlivě podušené kloboučky václavek.
Václavky bychom měli vždy dusit alespoň 15-20 minut, protože nedokonale tepelně upravené mohou způsobit žaludeční potíže, protože jsou tužší a tím i hůře stravitelné. Nožičky václavek jsou ještě daleko tužší, proto je nepoužíváme vůbec.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2019 16:36
tejeje (moderátorka): Jsem opravdu ráda, že ti chutnalo!
28. 11. 2019 16:28
MamlajdaD: Ten recept obsahuje všetko, čo mám rada - huby a kopec zeleniny.
28. 11. 2019 13:55
Tejaja (moderátorka): Páni, to je nádhera na tom talíři! Máš to nazdobené tou zeleninkou jako na královský stůl! No a jsem šťastná, že ti to chutnalo! Samosebou, že jsem ráda za ty parádní fotky, kdo by nebyl! Opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie a mám z toho ze všeho velkou radost! Díky a moc zdravím!
28. 11. 2019 13:22
Recept rýchly, výborný. Ako všetky jedlá s hubami. Vynechala som akurát grilovacie korenie, dala som viac papriky, tú mám v jedlách rada. Nebolo mi treba ani pečivo, zelenina stačila.
26. 9. 2019 21:29
zdenka.s: Děkuji za milý komentář. Jestli recept jakkoliv poslouží, jsem vždycky moc ráda. No ony václavky letos teprve porostou, tedy alespoň doufám, ale já se na ně ani na jiné houbičky také nedostanu, tak zkouším žampiony a většinou s výborným výsledkem. No míchanice ze žapionů by asi nebyla nic moc, ale tento recept by skoro jistě šel i ze žampionů, ale do receptu jsem to nemohla napsat, protože ze žampionů jsem to zatím nezkoušela. Nechci vás navádět, ale zkuste a myslím, že to určitě vyjde! Pokud zkusíte, napište to, prosím, sem, aby to věděli i ostatní. Za to bych vám byla moc vděčná. Já zatím nestíhám vše sama uvařit, ono se to musí stihnout i sníst Ještě jednou dík za komentář a zdravím!
26. 9. 2019 21:00
MamlajdaD :moc pěkný a pro mě lákavý recept,teď už jen mít ty václavky
A děkuji za zajímavou poznámku ,dozvěděla jsem se něco co jsem nevěděla
A děkuji za zajímavou poznámku ,dozvěděla jsem se něco co jsem nevěděla
26. 9. 2019 20:49
Tejaja (moderátorka): No to o těch václavkách jsem to napsala podle nějakého mykologa. Kdybych dříve věděla, že se budou hodit poznámky o autorech nebo literatuře, tak bych si dělala poznámky. Ale ono mne to ani ve snu nenapadlo, psala jsem ty recepty spíše jen pro rodinu a pro zpestření prokládala někdy poznámkami. Kdybych to měla poznačené, tak bych ti teď naservírovala s chutí "pachatele" Ale jak jsem koupila, tak jsem prodala, jak se u nás říká.
Pokud budou václavky, a já věřím, že budou, a vyzkoušíš ten recept, tak ti budu moc vděčná! Jsem tvůj velký dlužník za všechny ty vyzkoušené recepty, moc velký dík! Tak já sobě i tobě držím palce, aby václavky rostly! Moc dík za komentář a zdravím!
Pokud budou václavky, a já věřím, že budou, a vyzkoušíš ten recept, tak ti budu moc vděčná! Jsem tvůj velký dlužník za všechny ty vyzkoušené recepty, moc velký dík! Tak já sobě i tobě držím palce, aby václavky rostly! Moc dík za komentář a zdravím!
26. 9. 2019 20:33
Mám záhradu pod lesom, václavky mi na záhrade rastú, ale ešte nikdy na žiadnom ovocnom strome neboli. Vždy pekne na zemi. Niekedy ich je neúrekom. Takže čakám aj tento rok a vyskúšam recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 58 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Hledáte výborný krém našich babiček k plnění a zdobení dortů, rolád a cukroví? Vyzkoušejte klasický vaječný podle tohoto receptu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jak zavařit václavky jak připravit václavky václavky na na pánvi jak dusit václavky koření z václavek jak připravit vaclavky čína z václavek
Suroviny: houby václavky, sádlo, pepř, sůl, paprika, koření grilovací, česnek, omáčka sojová
Václavky na čínský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ow4R
8 názorů