Pravá bulharská pomazánka
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 049 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,36 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tímto postupem získáte cca 1 kg velice chutné pomazánky vhodné na chlebíčky či jednohubky, rovněž výborné na topinkách. Pokud možno, suroviny připravujte v masovém mlýnku, nemixujte, opravdu to lépe chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2021 11:34
Posílám slíbenou fotku. Bylo to móc dobré. Přidala jsem nad recept, ještě jednu malou cibuli, aby byla cibulovější, ale to je, jak, kdo má rád ! A je toho hrozně moc, takže příště z půl dávky.
18. 11. 2021 17:55
Prave se mi chladi v lednici, musi to odlezet, ale potom poslu fotecku. Dam vecer na cesnekovou topinku. Chutnala jsem, bude skvela.
8. 11. 2021 17:21
Tonja: K první poznámce, z toho si nic nedělej a podívej se na jiný recept. Taky jsem se potěšila, že mám video, u receptu na lokše a po jeho zhlédnutí, se budím hrůzou.
7. 11. 2021 23:30
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka ááá nééébo Pravá "bulharská" pomazánka
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he
7. 11. 2021 21:48
Nechci kritizovat pomazánku, je dobrá. Mám však 2 připomínky k receptu:
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
13. 5. 2011 11:32
Jj, já jsem ji dělala na Silvestra a jen se po ní zarášilo!!! ) Tento víkend ji udělám zase.
16. 10. 2009 10:28
Vyzkousela jsem a musim rici, ze je opravdu vyborna a hezky jsem tak zpracovala maso z hoveziho vyvaru.Jen misto kecupu jsem pouzila pasirovana rajcata. Tri dnu se ale u nas nedockala, snedli jsme ji na posezeni.bodik
9. 8. 2009 15:22
Dobré využití masa z polévky, dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 42 minutami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 47 minutami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 11 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 14 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 14 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 14 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 15 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Nepovedla se vám domácí majonéza? Zkuste ji podle našich rad, bude to pochoutka!
Ljutenica podle receptu bulharské babičky: Paprikovou delikatesu podobnou ajvaru oceníte k masu i jako pomazánku na pečivo
Další recepty
Tématické fráze: bulharska pomazanka bulharská pomazánka recept recept na bulharskou pomazánku jak se dela bulharska pomazanka bulharská pomazánka z masa bulharská pomazánka z brambor recept bulharska pomazanka bulharská pomazánka z hoveziho masa domaci bulharska pomazanka recepty bulharska pomazanka bulharskapomazanka domaci bulharka pomazanka bulharska bulharka bulharská pomazánka - recept pomazánka bulharka prava bulharka bulharka recept mlynek na brambory bulharská pomazánky
Suroviny: hovězí zadní, brambory, cibule, majonéza, kečup sladký, okurky sterilované, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
8 názorů