Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Topinky, potřené česnekem, jsou sice jednoduchým, ale přesto velmi oblíbeným jídlem. Připravujeme je různými způsoby - na tuku, nasucho, u ohýnku. Každý má svůj nejoblíbenější postup, ale ne všechny prospívají našemu zdraví.
Nejlepší topinky
Velmi chutné jsou z obyčejného chleba (Šumava) - když víme, že je budeme péct, koupíme si ho rovnou krájený, aby se topinky pekly rovnoměrně na celé ploše. Vhodný je i jakýkoliv jiný chléb, včetně toustového, nebo drobné pečivo (dalamánky, bagety, rohlíky). Většinou používáme starší pečivo, abychom ho spotřebovali, ale dají se upéct i z čerstvého.
Mohlo by vás zajímat
Jak péct topinky nasucho
Topinky pečené na tuku
Krajíčky chleba smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po vytažení z pánve je odkládáme na papírový ubrousek, aby nasál přebytečnou mastnotu. Nebo topinky, které lehce potřeme tukem, upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení je na talíři ozdobíme.
Kromě toho, že si na topinkách pochutnáme a využijeme starší chléb, představují chutný a jednoduchý způsob, jak zařadit do jídelníčku čerstvý česnek, který prospívá našemu zdraví. To se určitě hodí, zvlášť v chladném období roku.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 15 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 19 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Komentáře