Matafan - francouzské bramborové placky
Suroviny
Porce: 4-6 placiček
Nutriční hodnoty
Energie | 1 677 kJ / 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,89 g |
Tuky | 9,63 g |
Vláknina | 5,71 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 56,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Matafan znamená ve francouzštině doslova zabiják hladu. Jedná se o prosté sedlácké jídlo, které si lidé na francouzském venkově často dopřávali k snídani, neboť dokáže zasytit a dodat spoustu energie. Okořenit si jej můžete podle své chuti, mně chutná s paprikou a špetkou kari. Vynikající jsou i se sýrem. Může se podávat jako příloha nebo samotný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 35 minutami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 52 minutami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 52 minutami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 52 minutami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 1 hodinou
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 3 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 3 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Tvarování bramborových placek: 5 možností, jak dosáhnout skvělého tvaru
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Suroviny: brambory, mléko, česnek, bylinky, sůl, vejce, mouka hladká, olej
Matafan - francouzské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ox2Y
0 názorů