Konfitovaný bůček
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 27 901 kJ / 6 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,56 g |
Tuky | 688,20 g |
Vláknina | 5,39 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 11,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí.
Odkaz na knedlíky a špenát je tady....https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2023 10:50
Uvaril som, výborný recept, ďakujem zaň! Pridávam foto.
18. 6. 2020 09:06
krásný recept i prezentace s vodou souhlasím, také jsme kdysi dělali zabíjačky
13. 6. 2020 19:45
stoudman: však jsem výsledek pochválila a vděčně konstatovala inspiraci
13. 6. 2020 16:26
Hospodyně , myslím,že si to každý dělá podle svého,jak je zvyklý a jak mu to chutná,ale uznejte,že to na fotce vypadá úžasně a určitě to bude vynikající.
5. 6. 2020 11:27
rihana: Tady je recept, chtěla jsem ho dát do poznámky, ale později už to nešlo..https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...
5. 6. 2020 11:19
mika59: a to jako usmažíte na másle cibulku a přidáte ji do těsta na knedlíky? Tak to je mi novinka, ale musít to být fakt dobrý, hlavně k bůčku, který miluju.
4. 6. 2020 21:44
hospodyne: No taky ji vždy nedávám, ale je fakt, že udělá chuť..chápu, že každý to nemusí a zrovna k tomu špenátu nám chutnala..
4. 6. 2020 21:41
mika59: co mě ale upoutalo, je cibulka v knedlících.Už jsem ji tam velice dlouho nedala, přitom ji mám moc ráda. Jenže mám trošku kříž - co chutná polovině rodiny, druhá nemusí. A tak mnohé půlím. Zítra bude každý knedlík jiný, už se fakt těším
4. 6. 2020 20:43
mika59: Ten recept je moc pěkný, ať už se maso připraví podle tebe, nebo podle hospodyně. Na fotku se ani nemůžu koukat, jak se mi sbíhají sliny! Miluji taková jídla (ale neměla bych, no když se pan doktor nedívá, tak někdy hřeším, až se hory zelenají) Fakt moc pěkné a jedlé! Zdravím!
4. 6. 2020 20:27
hospodyne: Děkuji. .už tady mám recept na kuře takhle podobně marinované a bylo moc dobré..
4. 6. 2020 20:25
mika59: já to zas tak nehaním, jen mi to přišlo zbytečné. Když se konfitují jiná masa, také se předem nenamáčí. Ale výsledek máte moc hezký
4. 6. 2020 20:08
hospodyne: No já si zase myslím a není to z mé hlavy, že i do marinády se přidává voda. Při nasolení bez vody spíše pustí šťávu, která by v sádle zase nedělala dobrotu. Je to jen jiný způsob.. Ale nikomu to nenutím...maso bylo akorát slané a šťavnaté..tohle není na uzení..A zabíjení prasat a nakládání masa máme za sebou taky hafo..
4. 6. 2020 19:54
jaká výhoda vyplyne z toho, že nechám bůček vymáčet v osolené vodě? Podle mých zkušeností stačí maso prosolit do uzavřené nádoby v chladu, tedy nejlépe v lednici. A může se tak nechat i řadu dní, tím lépe.
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Škubánky na slano
CharlotteK@seznam.cz uvařila před 4 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 42 minutami
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 42 minutami
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 11 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 11 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 12 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 13 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 13 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Suroviny: bůček, česnek, sádlo, rozmarýn, kmín drcený, voda
Konfitovaný bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKBz
13 názorů