Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Suroviny
Porce: 4 skleničky
Nutriční hodnoty
Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,18 g |
Tuky | 2,76 g |
Vláknina | 74,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 710,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chci si pořídit nějaký kvalitní odšťavňovač, ale protože to nechci uspěchat, dostala jsem radu, jak to prozatím vyřešit a já to ještě maličko vylepšila. Opravdu mě překvapilo, kolik šťávy jsem velice lehce získala na marmeládu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2020 12:13
"Rybízová marmeláda bez odšťavňovače"
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda želírovací přípravek je opravdu zbytečné
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně a pak už to jde skoro samo
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda želírovací přípravek je opravdu zbytečné
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně a pak už to jde skoro samo
3. 8. 2020 07:09
Dělám to podobně, i když odšťavňovač mám. Rybíz vůbec nemixuju, jen otrhám stopky, omyju a po menších částech vyzmačkám šťávu v podkolence. Pak ji smíchám s cukrem a vařím také krátkou dobu po malých částech v silostěnném kastrólu s rukojentí. Postupně slévám do skleničky. Štáva se tak vaří jen krátce, odpadne totiž doba, kdy čekáte až se začně vařit velké množství tekutiny. Džem krásně želíruje a zachová si průzračnou červenou barvu. Je to prý mětoda starých cukrářů, jak vyrobit krásně červený džem do lineckého cukroví.
2. 8. 2020 21:19
Ludmila B: Robím desaťročia (a predo mnou moja mamka) podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-mar.... Síce používam lis na ovocie, ale je to rýchle a v podstate bez práce. Ten váš spôsob bez odšavovača oceňujem, ale pektín do ríbezlí skutočne netreba. Lekvár tuhne chladnutím, za horúca nie je tuhý. A je výborný.
2. 8. 2020 19:11
tejaja: Můžete mít pravdu, vím, že rybíz obsahuje hodně pektinu, ale nikdy jsem rybízovou marmeládu bez pektogelu nedělala . Jinak mně spíš šlo o to, že tento způsob velmi elegantně odšťavnil rybíz, receptů na marmelády je jistě mnoho, v žádném případě nešlo o ingeredience, ale pracovní postup. Jinak děkuji, třeba příště zkusím bez Labely .
2. 8. 2020 18:45
Dávať do ríbezlí Pektogel je úplne zbytočné. Ríbezle obsahujú veľmi veľa pektínu, hustnú krásne aj bez ďalšieho pridaného.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 2 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Mňamka
Přidáno před 3 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 4 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 21 minutami
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 26 minutami
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 43 minutami
Pečené ziti
Moanka uvařila před 58 minutami
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
mikii uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Další recepty
Suroviny: rybíz červený, cukr,
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
5 názorů