Kapustová polévka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 297 kJ / 788 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,56 g |
Tuky | 50,43 g |
Vláknina | 15,84 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 63,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2023 15:25
Eja57 (moderátorka): Taky se mi zdá divné vhodit hned do polévky slaninu. Autorka receptu zapomněla napsat do surovin VODU.
20. 9. 2020 08:57
Dámy - já základní poučku samozřejmě znám a nezpochybňuji....jen že to jde i jinak...
Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?
Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?
20. 9. 2020 08:15
Pred desiatkami rokov, keď som začínala, mi jeden kuchár v reštaurácii dal radu, ktorú označil ako zásadnú: Do studeného teplé a do teplého studené. Vravel mi: horúcu zápražku (jíšku) zaleješ vždy studenou vodou, ak ju más vychladnutú (z akýchkoľvek dôvodov), zaleješ vždy horúcou vodou. Chodili sme kdekade po výletoch a opakovane som sa niekoľkokrát pýtala v Tatrách kuchárov. Každý mi povedal to isté.
20. 9. 2020 06:20
Eja57: Pokud chci mít výsledný produkt opravdu hlaďoučký, liji do teplé jíšky studenou tekutinu a rozmíchávám kovovou metličkou - to ale nemůže být v základu cibule nebo něco jiného, protože by se na metličku namotala. Moje maminka a babička si naopak dělaly jíšku předem a úplně studenou ji vhodily do vroucí polévky nebo omáčky. Každý má nepochybně svůj osvědčený postup, nicméně začátečník potřebuje nejdřív návod, co dělat, aby si ten svůj osvědčený postup mohl najít, jak píše tejaja.
20. 9. 2020 06:02
Dajda: casino....no, já odjakživa do hrnce vroucí polévky/omáčky liji vroucí zpěněnou jíšku z pánvičky a vždycky ok....no ale pokud v kastrole dělám jíšku, třeba už cibulovou, jako základ, tak pak opravdu liji studený vývar/vodu....tak nevím....
19. 9. 2020 19:07
Dajda:
Jj, traduje se to leč není to tak jednoznačné M.j. i na šikovnosti záleží...
Jj, traduje se to leč není to tak jednoznačné M.j. i na šikovnosti záleží...
19. 9. 2020 18:48
tejaja: ... a že do horké polévky musí přijít studená jíška a naopak!
19. 9. 2020 18:13
Chcelo by to napísať recept podrobnejšie. Začínajúce kuchárky nemusia vedieť, ako urobiť jíšku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 9 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 12 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 2 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 3 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 4 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 5 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 6 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 8 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 8 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 9 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 9 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: kapusta, brambory, maso uzené, bujón zeleninový, česnek, sůl, pepř, sádlo, mouka hladká, majoránka
Kapustová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Ml6
8 názorů