Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 558 kJ / 1 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,58 g |
Tuky | 94,44 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 101 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 97,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zůstaly mi doma doma samé drobné brambory, které se mi fakt nechtělo škrábat. Zvolila jsem tuhle přípravu a jsou moc dobré. Loupání jde po šokovém zchlazení velice dobře. Určitě to bylo rychlejší než loupat předem. Do brambor můžete přidat česnek, bylinky nebo místo sladké smetany zakysanou. My jsme si je dali s kuřetem, pečeným na talíři.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2021 20:44
Ivana64: No přesně, ty malé jsou uvařené ve slupce rychleji oloupané, a chutné. Děkuji za zprávu..
14. 4. 2021 20:30
Místo slaniny jsem dala škvarky a chutnalo nám. Určitě budu opakovat i se slaninou, protože ve sklepě už zbyly jen malé brambory, a ty taky nerada loupu.
29. 3. 2021 17:12
mika59: často dělám i kaši z brambor uvařených ve slupce, ale potom je nešťouchám, ale prolisuji a vyšlehám. Je to trochu pracnější. Máš ale pravdu - když mám málo času, tak brambory na kaši předem oloupu, ale jinak ne.
29. 3. 2021 17:04
maris: No jsou opravdu chutné, ale na kaši si myslím, že jsou lepší oloupané. Nejsem si jista, jestli by z toho šla vyšlehat hedvábná kaše. Přece jen ty ve slupce jsou po uvaření trochu jiné.
29. 3. 2021 16:58
Já je vždycky vařím ve slupce, asi to mám okoukané z domova a ani by mě nenapadlo je vařit oloupané. Vařené ve slupce jsou i chutnější. Jen je nechám trochu zchladnout ( třeba po slití vody je vysypu z hrnce, zchladnou rychleji) a už je znovu nemáčím
29. 3. 2021 16:47
Super, díky za recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 3 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 8 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 16 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Právě bylo uvařeno:
Rybí filé s chřestem
Lorencka uvařila před 55 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Meruňkový koláč
HankaR. uvařila před 1 hodinou
Segedínský guláš
Lennulinka uvařil před 2 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Edimka uvařila před 2 hodinami
Vývar z hovězí oháňky
vladhn uvařil před 2 hodinami
Vepřové karé na cibuli
Trol60 uvařila před 2 hodinami
Guláš z kuřecích srdíček
Wanilor uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Salátové okurky potřebují dobré hnojení: Pomůže mulč, naopak velké množství hnojiva a špatné dávkování škodí
Velká houbová mapa 2024: Plné košíky hlásí houbaři ze Středních Čech, na bramboračku si nasbíráte i na Vysočině
Letní ovocný piškot s tvarohem a pudinkem: Nadýchaný a vláčný dezert plný ovoce báječně osvěží a je snadný na přípravu
Další recepty
Suroviny: brambory, slanina, cibule, máslo, cibulka jarní, smetana na vaření, sůl
Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/52Rq
6 názorů