Kuřecí stehýnka na paprice
Suroviny pro 1
1
5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 494 kJ / 835 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,96 g |
Tuky | 70,31 g |
Vláknina | 6,24 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 912 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 35,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme použít i jiné kuřecí maso, které máme po ruce a upravíme si ho k obrazu svému.
Na tento způsob je výborné udělat i králíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2022 01:44
Vůbec nechápu ty negativní komentáře vyzkoušela jsem a jak koření tak i slanina jsou v receptu fajn a chuť masa naopak zvýrazňují.
9. 5. 2021 11:19
Dajda: Omlouvám se všem kritikům, opravdu jsem nezkoumal kolikrát je zde podoboný recept uveřejněn. První mi padl do oka níže uvedený "Kuře na paprice II", prohlédl jsem si ještě několik jiných, které se zrovna nabízely, nic víc. Proto jsem sem vložil také svůj, jestli to někomu vadí, hluboce se mu omlouvám a prosím ho aby můj recept ignoroval.
9. 5. 2021 09:59
bofinka: jo Slepice na paprice Vždy lepší než kuře. Mám to tak od dětství...
9. 5. 2021 09:38
casino: Recept Kure na paprice se nejak do mych modlibech nevejde, mam v nich veci dulezitejsi.
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
9. 5. 2021 08:46
"To máte za to, že se nemodlíte"
No, ale postup je napsán pěkně, že
No, ale postup je napsán pěkně, že
9. 5. 2021 08:01
Kuře na paprice se slaninou jsem jedla jen jednou. Mě slanina k tomuto v podstatě jemnému jídlu. Jako by ji přetloukala. Ale každý máme chuťové pohádky jinak vybroušené.
9. 5. 2021 07:01
Gregusa: Už mám dávno vyzkoušeno, recept na kuře na paprice sem v různých variantách vložil někdo dříve již přinejmenším 38x!
8. 5. 2021 22:16
Dajda: Až uvaříte, tak pak teprve pište kritický komentář. Nepsal jsem, že je nejlepší a geniální, ale je určitě lepší než "Kuře na paprice II".
8. 5. 2021 10:56
Eja57: Tady ne, ale že to umí líp, už nám sdělil! Tak jsem čekala nějakou bombu, ale nekoná se.
8. 5. 2021 10:50
Dajda: ono na některá jídla je tu receptů víc než 39...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...
8. 5. 2021 09:40
Alzbetina Prk.: Divné? To jste napsala Vy! Ale máte pravdu, opravdu mě udivuje, jak "originálně" se prezentuje kuchař, který sem vloží 39. recept na kuře na paprice, když navíc tvrdí, že ho umí uvařit líp než kuchaři, který sem svůj recept už vložil.
8. 5. 2021 06:21
Dajda: zkuste to a uvidíte, že tato kombinace koření je naprosto fajn i ke kuřeti na paprice. Ani nevím, proč vám to připadá divné
8. 5. 2021 06:10
Rajče je do kuřete na paprice fajn, může být i bílá paprika, ale nové koření a bobkové listy?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 5 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 6 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 6 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 7 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 8 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 8 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Suroviny: slanina, máslo, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika, rajče, smetana kysaná, mouka hladká, voda
Kuřecí stehýnka na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJLQ
13 názorů