Pečené hranolky z nových brambor
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 878 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,15 g |
Tuky | 27,85 g |
Vláknina | 6,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 41,47 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přidání octa do vody na předvaření brambory pěkně zatáhne. Zůstanou pevné, po upečení křupavé a uvnitř měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2021 00:21
mika59: to vyzkouším receptík se mi líbí,tady bych řekla ,že je to žádoucí
7. 8. 2021 00:20
Capri12: vy dáváte do segedína brambory??
7. 8. 2021 00:12
Capri12: Ale tady jde o to, že ty hranolky zpevní vrchní část. Ta zůstane pevná, ne o to aby změkly...
6. 8. 2021 07:45
Je známé, že pokud vaříme s octem, nic neměkne. Někdy je to i nežádoucí, např. při vaření segedínského guláše, kde je kysané zelí. Proto vše s octem až pri konci vařeni.
Ale brambory by po 4 min. mírného varu stejně nezměkly.
Ale brambory by po 4 min. mírného varu stejně nezměkly.
4. 8. 2021 13:57
Mám ještě 2 bedny starých brambor (chystám je do bio popelnice), mám už i nové tak ráda vyzkouším (jednu pánev zkusím i
z těch dědouškovic), jinak recept je , líbí se mě rada např. voda s octem, to jsem ještě nikdy nezkoušela, díky za nápad
udělám to na plechu v troubě jak uvádí autorka.
z těch dědouškovic), jinak recept je , líbí se mě rada např. voda s octem, to jsem ještě nikdy nezkoušela, díky za nápad
udělám to na plechu v troubě jak uvádí autorka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 4 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 5 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Plesné tašky z lednicko-valtického areálu: Bramborové placky jsou křupavé, krásně voní sádlem a úplně nejlepší jsou se škvarky
Jak připravit pečené jedlé kaštany. Můžete je péct v troubě, na grilu i na pánvi
Další recepty
Suroviny: brambory, ocet, česnek sušený, paprika sušená sladká, olej, rozmarýn, sůl
Pečené hranolky z nových brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgXl
5 názorů