Sirup z čerstvého bezu
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést bez černý. Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují bezový sirup. Ten se skvěle hodí například k dezertu - bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2022 06:56
27. 5. 2022 12:58
Čas bezinek je tu, takže čas sirupu a taky přípravy limonády :)
27. 5. 2022 11:57
Nejsem Amerikán, tedy nerad píši, že něco miluji (vyjma paní casinové, že
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
27. 5. 2022 11:07
Eja57: Dobrý den, záleží na tom jak moc chcete mít sirup intenzivní a pokud ho necháváte odstát 3 dny tak je chuť bezu poměrně dost výrazná i při tomto množství. Děkujeme ale za tip, určitě zkusíme
27. 5. 2022 11:02
Myslím, že 20 květů je málo. Dávám tak 2x tolik nebo i víc. Ale cokoli z květů bezu je moc dobre.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 11 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 11 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 13 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 13 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 13 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 14 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 14 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Suroviny: cukr, citron, ocet ovocný, voda
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
casino
Hodnocení receptu je 4,6 (6×)