Bílá polévka s brokolicí a zastřeným vejcem
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 025 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,26 g |
Tuky | 39,25 g |
Vláknina | 20,80 g |
Cholesterol | 803 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 27,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jednoduše uděláme pošírované (zastřené) vejce v mikrovlnné troubě - do skleněné nebo porcelánové misky nalijeme do poloviny vřelou vodu'(z varné konvice), přidáme lžičku octa a rozklepneme vejce. Zakryjeme talířkem a vložíme do MT na 800 W / 35-40 sekund - podle velikosti vejce. Vyndáme z trouby, vejce vyndáme opatrně z vody (např. dírkovanou naběračkou na knedlíky nebo obracečkou) a vložíme ihned do talíře na připravený pokrm.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2022 12:29
1. 11. 2022 11:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 7 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 12 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 13 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 15 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 3 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 3 hodinami
Francouzské palačinky
jprazak uvařila před 3 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 4 hodinami
Houbový pekáček
PalkoKa uvařila před 4 hodinami
Tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce
kraloja uvařila před 4 hodinami
Vepřové plátky s nivou v alobalu
learos uvařila před 4 hodinami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 5 hodinami
Španělský ptáček
BarkaSvob uvařila před 6 hodinami
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
kristeena uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Jak blanšírovat zeleninu. Správný postup zachová čerstvost zeleniny a zbaví ji bakterií a virů
Jak na dokonalou jahodovou bublaninu? Díky šlehačce bude úžasně vláčná a jemná, s jahodami rozhodně nešetřete
Další recepty
Suroviny: brokolice, máslo, mouka, vývar kuřecí, směs zeleninová, libeček, sůl, vejce
Bílá polévka s brokolicí a zastřeným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQwB
2 názory