Sváteční svíčková z pomalého hrnce
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami má několik možností přípravy, zde vám ji nabízíme z pomalého hrnce.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Staročeský recept na sváteční svíčkovou, upravený pro pomalý hrnec.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sváteční svíčkovou podle tohoto receptu připravuji vždy na Nový rok, vyžaduje trochu práce navíc s mořidlem a čas na odležení, ale výsledkem je luxusní křehoučké masíčko s vymazlenou omáčkou dokonalé chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 32 sekundami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 6 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 36 minutami
Králík pečený na zelenině a pivu
LenkaHor uvařila před 37 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
mafinka888 uvařila před 40 minutami
Vajíčkový salát
Panova uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Cecilka21 uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
Mili11 uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka
Jaroslav.gois@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Muffiny čokoládové
kobra0007 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké maso vybrat na svíčkovou? Možností je více. Máme pro vás několik rad
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Další recepty
Suroviny: svíčková falešná, slanina, citron, sůl, sádlo, ocet, koření nové koření, pepř celý, tymián, bobkový list, celer, petržel, mrkev, cibule, citron, máslo, cibule, mrkev, petržel, celer, víno červené suché, mléko plnotučné, cukr krystal, smetana ke šlehání, hořčice plnotučná, mouka hladká, citron, šlehačka, džem brusinkový
Sváteční svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrrBY
0 názorů