Tvarohová zebra
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert je potřeba pořádně vychladit, bude pak lahodně osvěžující.
Suroviny pro 1
1
8-12
Nutriční hodnoty
Energie | 17 914 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,53 g |
Tuky | 155,40 g |
Vláknina | 7,47 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2016 14:54
Tvaroh jsem nechtěla mít s puckama, tak jsem ho dala do vysokorychlostního mixéru, což byla chyba, tvaroh mixováním ztratí pevnost a je moc řídký, takže dort pak nezebruje. Lepší pucky, ale hezká struktura:)
Dort nám na chuť vůbec nechutná, takže už ho péct nebudu.
5. 6. 2015 09:21
Dovolím si doporučit nenalévat náplň po lžících, ale po malých šufánkách (naběračkách), proužky zebry budou výraznějši. Jinak to, že čepice po vypnutí trouby spadne je u tvaroháče normální, moje prvorepubliková babka vyučená ve škole pro hospodyňky to dělala tak, že upečený koláč přikryla alobalem, aby se už shora neopaloval a nechala ho v teplé troubě pomalu zchladnout. Otevřela ji nejdřív po hodině (je to fígl prověřený i američany při pečení cheese cake). Dělala tvaroháč s krupici (ne se škrobem). Neměl sice tak výstavní design, ale chutnal mi asi víc. Ostatně jako všechno, co jsme měli rádi jako děti.
Tenhle jsem ale musela vyzkoušet a moc děkuji za recept.
3. 1. 2015 16:36
25. 1. 2014 19:00
Ale na chuti to vůbec nic nemění
12. 9. 2013 22:15
6. 4. 2013 19:34
5. 2. 2013 17:51
Opravdu super nápad.
5. 2. 2013 11:07
5. 2. 2013 10:59
Dovolila jsem si přidat fotečku.
20. 1. 2013 13:36
9. 9. 2012 12:46
20. 8. 2012 15:16
28. 2. 2012 15:10
26. 1. 2012 12:08
14. 11. 2011 21:03
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 52 minutami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 2 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 3 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 4 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Další recepty
Tématické fráze: tvarohový zebra dort peceme s tvarohem tvarohový koláč zebra tvarohový dort zebra buchta zebra tvarohová dort zebra moučník zebra pečeme z tvarohu zebra dort koláč zebra tvarohová buchta zebra tvarohové zebra řezy tvarohova zebra bez mouky zebra buchta zebra kolac tvarohová plnka tvarohova zebra dort dort zebra tvarohový imperial bananove rezy
Suroviny: tuk hera, cukr moučkový, vejce, sůl, mouka polohrubá, tvaroh, smetana zakysaná, mléko, cukr moučkový, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, kakao
Tvarohová zebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9QNP
50 názorů