Pažitkové máslo
S ochucenými másly v lednici dokážete mnoho. Zjemníte omáčky, jednoduchá jídla posunete o stupeň výše. Jsou také skvělá při přípravě vegetariánských jídel, na těstoviny, grilovanou zeleninu či do crumble na zapečenou zeleninu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 782 kJ / 1 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,75 g |
Tuky | 205,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle je taková základní verze. Do másla můžete přidat česnek, nebo přidat jinou bylinku. V lednici vydrží cca týden. Já si ho dělám to těch tvořítek a část zamrazím. Vždy se hodí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2024 21:12
2. 6. 2023 07:21
1. 6. 2023 18:03
1. 6. 2023 17:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 1 minutou
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 1 hodinou
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 2 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 3 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 3 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 3 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Expertka na jedlé kytky Jana Vlková: Květy pažitky jsou výborné do salátů a ochutí máslo, doporučuji ale zkusit i květy cibule a česneku
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Bylinkové máslo z čerstvých natí a třeného česneku: Jak ho připravit a na co se hodí
Další recepty
Suroviny: máslo, pažitka, pažitka, sůl
Pažitkové máslo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L974X
4 názory