Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou a určitě se budou hodit do mnoha připravovaných pokrmů.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 2,15 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 55,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na krutony jsou vhodné rohlíky 2-3 dny staré. Starší se ve fritéze hodně drolí.
U čerstvých nebo 1 den starých rohlíků se musí teplota nastavit na 180 °C a čas na 7-8 minut. V polovině protřepat a prohodit.
Na krutony z chleba jsou vhodné krajíčky chleba o síle cca 1 cm bez kůrky. Také staré 2-3 dny a nakrájené na kostičky 1,5 cm x 1,5 cm. Dělat na 180 °C 4 minuty a v polovině prohodit.
Ale v obou případech doporučuji po malinkých chvilkách do horkovzdušné fritézy nahlídnout a hlídat barvu. Je to jako u trouby, každá fritéza hřeje jinak. Já používám Delimano, 3,5 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2023 21:01
9. 7. 2023 14:48
Je to lepší než rozehřívat velkou troubu nebo smažit na pánvi.
15. 6. 2023 16:08
15. 6. 2023 06:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 6 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 7 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 9 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 9 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 9 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křehké těsto snadno a rychle: Vyzkoušejte naši vychytávku
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Pět kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Maso je lepší osmahnout, nadýchanost zajistí sníh z bílků a pórek dodá šťavnatost
Další recepty
Suroviny: rohlík
Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYxz5
4 názory