Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 10 526 kJ / 2 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,98 g |
Tuky | 118,33 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 300,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná se o jídlo mého dětství... a trvalo mi roky, než se mi podařilo dopátrat se receptu (viz odkaz níže)
Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/placky-nebo-jak-chce...
Říkali jsme jim křeháčky: http://www.labuznik.cz/diskuse/rikali-jsme-jim-kre...
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2016 07:15
Akorát že my máme ty placky chudší, jen z té hl.mouky, vody, soli, jak píšu níž.
24. 1. 2016 01:48
24. 1. 2016 00:28
No, také nevím..., ale jsem si vygůglil tady: http://unasnakopecku.blogspot.cz/2014/03/starocesk...
"Křesné placky dostali své jméno podle křesné mouky.
To byla mouka, kterou naši předkové prvně namleli po "nabroušení" mlýnských kamenů, kterým se říkalo křesy."
23. 1. 2016 23:03
Křeháčky - chápu jako křehké, ale co znamená výraz "křesné", to opravdu nevím.
23. 1. 2016 08:17
Dobré ráno
1. Nejste
2. Nemusíte
3. Zkuste upéci tak i tak a uvidíte
22. 1. 2016 21:04
Moje stařenka, prababička, babička i moje maminka je pekly často, ale dávaly do toho těsta sádlo se škvarkama, pagáčky se škvarkama. Ale i tak ten recept vyzkouším. Už teď se na ně těším. U nás se do pagáčků kvasnice nedávaly, jak je tu v mnoha receptech a i já co peču, jsou bez kvasnic. S kvasnicemi jsou na druhý den staré, jako buchty i ty jsou nejlepší hned čerstvé. Kdežto bez kvasnic jsou dobré i na další dny. Vím to, pekli jsme si je na dovolenou a tam se samo šetřily, aby dýl vydržely. Proto vím jaké byly i na další dny.
22. 1. 2016 01:56
21. 1. 2016 23:51
21. 1. 2016 23:40
21. 1. 2016 23:34
21. 1. 2016 23:24
21. 1. 2016 23:10
21. 1. 2016 22:40
21. 1. 2016 22:39
Neééé, nejsu
21. 1. 2016 22:29
Kresne placky delavala tchyne..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 2 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 2 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 3 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 5 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 5 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 6 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Další recepty
Tématické fráze: hnětánek křesňáky placky bez kvasnic placky křesňáky skvarkove placky loupane krájance loupané škvarkové placky unasnakopecku.blogspot.cz jak upeci škvarkove placky unasnakopecku dobré ráno, přeložit zelné placky s kvasnicemi škvarkové presnaky buchty presnaky co je to hnětánek pagace pecene na plotne křesňáky se škvarkama přesňáky v troubě krajance recept krajanek placky
Suroviny: mouka hladká, smetana zakysaná, máslo, žloutek, cukr, sůl, máslo
Křeháčky-křesné placky, křesné pekáče, hnětánky, přesné pagáče, přesňáky, krajance, loupané pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Pw7
15 názorů