Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák z horkovzdušné fritézy

Moderní přístroje v kuchyni šetří čas i energii. V případě horkovzdušné fritézy zároveň neutrpí tolik naše zdraví, jako při klasickém fritování ve vyšší vrstvě oleje. Ošidíme množství tuku, ale zároveň si dopřejeme luxus smažených dobrot.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 26 min Doba přípravy: 8 min Doba tepelné úpravy: 18 min

26 min (8 min příprava + 18 min tepelná úprava)

20. 7. 2023 20:16

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 283 kJ / 307 kcal
Bílkoviny18,96 g
Tuky24,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 546 mg
Sodík 217 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy3,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák dělám v HF nepředvařený. Růžičky se v rozšlehaných vejcích dobře prolévají lžící po jednom kuse v malé hlubší misce a následně prohazuji ve strouhance, která je v mikrotenovém sáčku. Košťál upotřebíme do polévky, nebo na pomazánku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 2. 2024 21:43

Hella: Helenko děkuji:-KKvěták byl hezky upečený,ale ne tak moc dozlatova.Někdy fotím manželovým mobilem a mu to fotí až moc barevně:-(

Hella Hella (moderátorka)

20. 2. 2024 21:33

Vypadá velmi dobře dozlatova upečený.<3:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 7. 2023 21:47

Jaromira18: Jarunko,děkuji Ti:-KV tom horku je HF mojí záchranou:-8Neohnu se do normální trouby a na 2 porce jídla je škoda ji vůbec rozehřívat:-)

Jaromira18 Jaromira18

22. 7. 2023 15:45

:yes::yes:Moc se mi to líbí, také moc ráda používám horkovzdušnou fritézu.:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 7. 2023 19:51

Eja57: Ano,Evičko,i na trojobal jsou sáčky k nezaplacení:yes:Jako dítě jsem o prázdninách u babičky hrozně ráda obalovala malinké hříbky z nedalekého lesa:-)Ale to následné smažení jsem babičce teda vůbec nezáviděla:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 7. 2023 19:46

mika59: Eja57: Marie Svarcova: Moc vám všem děkuji za milé komentáře:-8:-K
V tomto hodně teplém počasí se snažím využívat spotřebiče a hrnce u kterých se nemusí stát,hlídat a míchat:-DJen lituji,že jsem si nepořídila HF o něco větší:-(

mika59 mika59

21. 7. 2023 11:27

Skvělé,:yes: taky často HF zaměstnávám:-)

Eja57 Eja57

21. 7. 2023 11:08

Dovolila bych si upozornit na ten trik v poznámce. Používám i na trojobal, v jednom pytlíku prohodim s moukou, pak v misce vejce a v dalším pytlíku do strouhanky. Geniální, málo práce i nádobí.

Fotka je krásná jako vždy:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 7. 2023 08:10

:-)<3:yes::yes: máš můj obdiv, jak všechnu tu krásu a dobrotu zvládáš, neuvěřitelné a krásné foto:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: květák, vejce, mléko, sůl, strouhanka, olej, máslo

TopRecepty.cz

Květák z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQD7