Fritování: chutně, ale opatrně a po málu
Fritování je podobné smažení, s tím rozdílem, že je fritovaný kousek jídla ponořen v horkém oleji zcela, ne jen zčásti. Můžete jim připřavit křupavé a vskutku delikátní pochoutky, ne jen hranolky a langoše - friťákové evergreeny. S fritováním je však třeba dbát na míru. Ničím, co je nasáklé olejem, bychom se neměli přejídat. Zrovna se to neslučuje se zdravým životním stylem, ani s dietou. Porce fritovaných pokrmů by proto měly být menší a doplněné něčím lehčím. Ideální jsou třeba saláty nebo nakládaná zelenina.
Frituje se ve fritovacích hrních naplněných speciálními fritovacími oleji, ideálně zahřátými na teplotu 180°C. Pokud je teplota nižší, budou fritované kousky jídla ještě nasáklejší olejem a o to patrně nestojíte. Po fritování je naopak položte na utěrku, aby přebytečný olej vsákla. Vybírejte recepty pečlivě - když už si zafritovat, tak jedině svátečně!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 4 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sýrové kuličky 5x jinak: Pikantní „hospodské“ z nivy, jemné hermelínové se šunkou nebo voňavé lososové, které božsky chutnají
Jak správně skladovat nasbírané houby? Mykolog Petr Souček vysvětluje, co udělat už v lese a proč nemrazit houby bez povaření
Falešná dršťková polévka z václavek: Jednoduché jídlo, na kterém si pochutnají i ti, kteří dršťky odmítají