Špachtličkové vepřové kostky
Kýta je čistá svalovina bez jakýchkoli tučných částí. Nejčastěji se z ní připravují řízky, nebo se peče se v troubě. V tomto případě je výpek použit na omáčku, která nejlépe chutná s malými bramboráčky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 330 kJ / 1 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,56 g |
Tuky | 32,93 g |
Vláknina | 3,42 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,89 g |
Sůl | 6,93 g |
Sacharidy | 86,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tímto způsobem dělám hovězí špalek obalený dostatečném množství směsi sůl, pepř, půl na půl přes noc. Špalek pustí i vodu a pobere tu zázračnou chuť. Potom špalek peču tři hodiny zalitý k celému ponoření. Další konečná úprava dtto viz výše. Jedná se o velice žádanou pikantérii hladových krků v rodině. Odpověď proč?!? Tak ta je prostá. Pepř a sůl ve své kombinaci pronikne do masa a po tepelné úpravě na koření a kečupu získá obzvláště výraznou chuť až skrz. Potom naředěný výpek, či omáčka se hodí vskutku ke všemu. Ověřené máme: knedlíky, rýži, noky, americký brambor, brambor vařený, ale ovšem bezkonkurenční jsou bramboráčky, klidně mražené od "Trikatella".
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2023 20:11
Ciao drazí, pepř sůl půl půl je vskutku velmi intenzivní pamatujte na plochu takto naloženého masa čím menší kousky tím je kratší doba to v této směsi nechat špalek hovězího takto obalený je s chutí po upečení opravdu velmi intezivní a omáčkový výpek je nutné naředit ten se potom stává se tak při dodržení návodu opravdu nezapomenutelným gastronomickým zážitkem pokud nehodláte použít hovězí tak je možné použít šál kotlet tedy vepřovou pečínku dejte si záležet a napište jak se zadařilo dobře si uvařit a následně se najíst jsou vsklutku skoro až vesmírné zážitky ku smyslu našeho počínání u plotny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 18 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 20 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 7 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 7 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 7 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 8 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 8 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 8 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 8 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 8 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 10 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
Další recepty
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř, kečup sladký, koření, mrkev
Špachtličkové vepřové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2xk
1 názor