Zelenina v soli
Přebytky zeleniny ze zahrádky rádi uchováme na zimní čas. V tomto receptu zužitkujeme mrkev, petržel a celer, které naložíme do soli a uchováváme ve spíži až po dobu jednoho roku. Zelenina zůstane krásně křupavá a jako čerstvá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
28 sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 42 944 kJ / 10 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 424,80 g |
Tuky | 82,96 g |
Vláknina | 884,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 215,97 g |
Sůl | 8 038,64 g |
Sacharidy | 1 512,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Na fotkách je ukázáno před a po zasypání solí a to růžové nahoře je už provlhčená sůl, která vytvoří pevnou krustu a vše uzavře. Máme takhle připravenou čerstvou zeleninu rok do další várky. Tahle dávka vydrží asi na rok. Ta zelenina v kg je neočištěná, pak je toho méně.
Před použitím naloženou zeleninu velmi dobře propláchnout pod tekoucí vodou a solit až po přípravě jídla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2016 19:07
13. 11. 2012 20:47
13. 11. 2012 14:13
3 kg mrkve, 1 kg celeru, 1 kg petržel,1 kg cibule, 0,5 kg rajčat červených i zelených, O,25 kg papriky červené i zelené,O,25 kg česneku a 1 kg soli.
Zeleninu nasekáme na robotě nebo i nastrouháme.Na míse promícháme
se solí, napěchujeme do sklenic a nahoře ještě trochu posolíme.Uzavřené sklenice skladujeme ve tmě a chladu(sklep).
Do směsi je možné přidat i 25dg zelených natí(celer,petržel).Ještě
se minestalo,aby se směs zkazila, je aromatická a kromě buchet se dá přidávat téměř do všeho.
29. 9. 2009 00:19
29. 9. 2009 00:05
28. 9. 2009 23:56
27. 9. 2009 18:50
Já i kyselinu citronovou nahrazuju šťávou z citronu. Cokoliv hotového z obchodu v sobě už něco "chemického" má.
27. 9. 2009 16:19
27. 9. 2009 16:02
27. 9. 2009 14:34
27. 9. 2009 13:59
27. 9. 2009 13:32
27. 9. 2009 13:24
27. 9. 2009 13:21
27. 9. 2009 13:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 14 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 5 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 7 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 8 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 8 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 9 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 10 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 10 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 11 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 11 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Podzimní kořenová zelenina: Jaké jsou možnosti využití
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Jak uchovat syrovou zeleninu v soli? Zeleninová směs vydrží až do další sezony a výborně dochutí naše polévky a další jídla
Další recepty
Tématické fráze: zelenina do polévky v soli zavařování zeleniny strouhaná zelenina v soli korenova zelenina v soli mrkev v soli recepty na zavařování zeleniny zavařování zeleniny do polévky zelenina v soli do polévky mleta zelenina v soli mrkev a petržel v soli kořenová zelenina v soli recept zelenina vsoli závařování celeru polévková zelenina v soli strouhaná zelenina petržel v soli zavařování se solí nakládaná zelenina v soli strouhana mrkev v soli zavařování zeleniny na svíčkovou
Suroviny: mrkev, petržel, celer, sůl
Zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59mK
15 názorů