Jihočeské bosáky-drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
Nutriční hodnoty
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bosáky mě před mnoha lety naučil tchán, jsou bezvadný a hodně rychlý. Hodí se ke všem pečeným masům a u nás v Jižních čechách se dělají nejvíc k huse a kachně se zelím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 08:55
Coleta: Já obaluji ve škrobu i obyč bramborové knedlíky před vhozením do vody. Nejsou oslizlé a povrch se nerozvaří.
26. 1. 2024 22:42
K masu výborné
25. 4. 2014 10:46
Mě se ve vodě všechny rozvařily.Nemá tam být vajíčko ?
22. 1. 2014 18:39
Na Vysočině se dělají bosáky pouze z brambor, vajíčka, soli a hladké mouky. Udělá se těsto a polévkovou lžicí se nabírá a hází do vřelé vody.
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.
22. 1. 2014 15:56
Věra:Věrko, jak čtu, tak se povedly a já mám z toho radost
22. 1. 2014 15:02
Děkuji za receptík,doporučuji vyzkoušet
9. 6. 2013 20:31
Irrena:Irenko, to mám radost, že bosáky u vás zdomácněly
9. 6. 2013 10:07
Bibi dneska máme repete
23. 3. 2013 11:35
Jsou moc dobré, doma jim říkáme houskáče-bramboráče.
9. 3. 2011 12:02
Taky pocházím z Jižních čech a jsou moc dobrý.
1. 1. 2011 13:13
Irrenko, to jsem ráda, že sis je vybrala a vážím si tohopak písni, jaký měly ohlas
1. 1. 2011 11:09
Bibi dneska se na ně chystám, housky už jsou nakrájené:yes
5. 4. 2010 12:09
Vyborny velikonocni obed vsichni se olizovali bodik tobe
19. 11. 2009 21:04
Moc všem děkuji a jsem potěšena-hlavně je vyzkoušejte
19. 11. 2009 19:36
Jani, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším. +11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 3 minutami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 26 minutami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 2 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 2 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 2 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 3 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
K pečenému masu jsou oblíbenou přílohou chlupaté knedlíky. Jsou rychlé a jednoduché, ale jejich příprava má svá pravidla
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Další recepty
Tématické fráze: knedliky drbaky knedlíky bosáky knedlíky recepty bosáky knedlík bosák knedlík drbák bosáky knedlíky bosak knedlik jihočeské knedlíky bosaky knedlik jihočeské recepty drbáky knedlíky jihočeský knedlík bosaci bosaky se zelim recept na knedliky bosaky chlupaté knedlíky bosáky recept bosáky s rohlíky knedlik drbaky bosáky z rohlíků jak se vaří bosáky
Suroviny: brambory, rohlík, solamyl, sůl
Jihočeské bosáky-drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
22 názorů