Troubový guláš
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny smícháme dopředu v pekáčku, a pak už jen pečeme v troubě bez toho, že bychom guláš museli kontrolovat.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 956 kJ / 1 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 40,02 g |
Vláknina | 18,43 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 40,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo rajského protlaku lze použít kečup, kvůli dětem vynecháme pálivou papriku. Maso se může použít vepřové, hovězí, krůtí nebo jiné. Výsledek příjemně překvapí, rodinka si pochutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2023 15:34
Pro mne jednoduché a rychlé, i já to tomu dal 90 minut. Souhlasím, že chuť není klasicky gulášová, ten má chuť plnější, ale i tento recept je chuťově v pořádku. Budu se k němu vracet.
4. 2. 2022 15:04
Super recept . Sice manžel říkal, že to nechutná jako guláš, ale to vůbec nic nemění na tom, že nám moc chutnalo :) Maso měkoučké, omáčka chutná. Nechala jsem péct 90 min podle komentářů.
21. 2. 2021 14:18
Dnešní oběd, jen bez čerstvé papriky. Moc dobré
2. 1. 2021 12:42
Jednoduché, rychle a dobré
7. 5. 2017 15:08
Tenhle guláš peču asi 10 let,jen 2 kostky masoxu rozpustím v horké vodě a potom vše zaliju.Pod maso dávám cibuli a česnek,dobře osolím a opepřím.
5. 2. 2017 13:25
2. 10. 2016 12:10
Teď jsme dojedli,guláš je dobrý,ale vynechal by jsem úplně rajčatový protlak.Jinak jsem ho dělal na černém pivu
7. 2. 2016 15:51
Tento recept je imponující - nemusí se hodiny stát u plotny DOPORUČUJI místo vody použít černé pivo nebo půl na půl s vodou, dodá tomu "gulášovatější" chuť.... ale peču jej 1,5h při 250°C - maso je pak křehké.
4. 1. 2016 13:16
Recept znám je výborný dělám ho celkem často ,všem moc chutná.
21. 11. 2015 10:37
Guláš je výborný, dávám vše podle receptu ale vody dávám více jinak je moc hustý
22. 9. 2015 11:55
PETR CH .:v receptu je vepřové maso!My dáváme pěkný bůček, plecko!
27. 4. 2015 12:46
Guláš je vynikající.Jen jsem vynechala sůl,1 kostku masoxu,pálivou papriku a čerstvou papriku.Maso (vepřová plec b.k.)bych si představovala měkčí,takže příště to v troubě nechám cca 90 minut.Ale jinak je opravdu moc dobrej
27. 7. 2014 11:04
to mu se nedá říct guláš
27. 12. 2013 21:58
Tento recept je opravdu výborný a fantazii se meze nekladou. Místo solamylu dávám strouhaný tvrdý chléb a místo protlaku, spařená a oloupaná rajčata. Jen čerstvou papriku ne, pro nás zanechává v guláši divnou pachuť.
24. 9. 2013 15:11
Dnes jsem uvařila, super, žádná přepálená cibule, což ten můj poklad nemůže, celej pekáč je snězenej, mooooc chutnal, děkuju za receptík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 29 minutami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 17 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 42 minutami
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 8 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 8 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 8 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 9 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 12 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Guláš je nejlepší, když kuchař připálí cibuli. Nebo ne? Legendy a fakta o populární omáčce
Na poctivý hospodský hovězí guláš už nemusíte do restaurace. Připravte si jej doma, s pořádnou dávkou cibule a česneku
Pečený pivní guláš z trouby: Večeře téměř bez práce uspokojí i ty náročnější jedlíky, ale opije vás jen svou skvělou chutí
Další recepty
Tématické fráze: vepřový guláš z trouby výborný vepřový troubový guláš guláš vepřový guláš pečený v troubě vepřový guláš v troubě vepřový guláš z plecka v troubě vepřový guláš do trouby pečený guláš podle sapíka pečený guláš guláš vepřový pálivý v troubě krůtí guláš v troubě recept na guláš troubový guláš hovězí výborný vepřový guláš gulas z veproveho masa peceny veprovy gulas guláš pečený v troubě recept na prezidentský guláš prezidentský guláš recept guláš
Suroviny: maso vepřové, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, solamyl, protlak rajčatový, sůl, vývar masový, paprika čerstvá červená
Troubový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVLJ
46 názorů