Maliny - plody vhodné na dochucení mnoha receptů
Maliny jsou plody ostružiníku maliníku a při procházce v lese je nejraději mlsají děti. Keřů obsypaných růžovými bobulkami totiž bývá víc než dost. Maliny mají zároveň velké využití při vaření; dají se přidat se do jogurtů, jsou vhodné na výrobu domácí marmelády i limonádového sirupu, skvěle dochutí různé kaše a nákypy, ovocné saláty a jsou výborné do zmrzliny. Na rozdíl od jahod nebo chuťově výraznějších ostružin se ale tolik nehodí do buchet a koláčů, protože mají velmi jemný šmak.
Používají se také jako přírodní barvivo. My doporučujeme kombinovat je s čokoládou, kdykoliv to jde. Právě tato dvojice je totiž naprosto dokonalá. Není divu, že je na trhu tolik čokolád s malinovou náplní nebo i přímo s kousky tohoto ovoce. Dobrý je také malinový pudink.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33