Divočáček na bylinkách
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…
Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až…
Nakrájíme si cibuli na větší kostky, aby byla v jídle cítit. To samé s paprikou - rozpůlíme, zbavíme jadřince, opláchneme a krájíme na zhruba centimetrové kostky.…
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách nejdříve prudce, pak…
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na…
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Přidáme játra nakrájená na kostičky, zamícháme, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení…
Brambory nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, cibuli na větší kostičky a mrkev na větší špalíky. Nádobu PH vytřene olejem (víc nedáváme) a vložíme brambory,…
Připravíme si těsto na ravioli (je zde mnohokrát uvedené). Z mouky smíchané se solí a vajec zpracujeme pevné těsto, které ještě nechávám asi 20 minut odpočinout zakryté…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, česnekové stroužky nakrájíme na tenká kolečka. Stehna osolíme, opepříme a ze všech stran posypeme sušeným tymiánem.Dno pekáče…
Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku, štipku mletej rasce a podľa…
Dáme vařit kysané zelí do většího hrnce, kde později vznikne zelňačka.V menších hrnci uvaříme pokmínované brambory.Vejce vaříme natvrdo.Když je zelí měkké (asi po půl…
Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme, opepříme a důkladně rozšleháme.Na trošce oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso,…
Při mrazivých zimních dnech přijdou k chuti teplé polévky. Příjemně sladkokyselá bílá zelňačka s uzenou krkovicí je nejen plná vitamínů, ale zasytí natolik, že nebudete…
Hrudní koš, bříška, vnitřnosti, 1 mrkev, celer, bobkové listy, česnek, pepř, nové koření, kopr, libeček, sůl dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka.…
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, které ještě překrojíme (je na vás, jakou zvolíte velikost), osmahneme na oleji (já to dělala tak 5 minut), posypeme moukou, zalejeme…
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém…
Oloupeme a nakrájíme kořenovou zeleninu, zelí nakrájíme na drobné nudličky, papriku a rajče na kostičky. Přidáme vývar (příp. vodu a dochucovadla). Vše dáme vařit do…
Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby…
Den předem naložíme panenku do bylinkové marinády. Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme. Maso…
Řízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. Když je…
Ovesné vločky přebereme. V hrnci rozehřejeme máslo a vločky na něm krátce omažíme a poté zalijeme vodou. Brokolici opláchneme pod tekoucí vodou a rozdělíme na menší…
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32