Zapečený chřest s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenChřest je sezónní a oblíbenou surovinou na jaře. Můžeme ho zakomponovat do různých pokrmů. V tomto receptu jej přidáme do směsi zapečených brambor. Doplníme je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest je sezónní a oblíbenou surovinou na jaře. Můžeme ho zakomponovat do různých pokrmů. V tomto receptu jej přidáme do směsi zapečených brambor. Doplníme je…
do vařícího osoleného mléka přidáme máslo, krupici a vaříme dokud se těsto nepřestane lepit,odstavíme a necháme vychladnout. do studeného těsta přidáme sekané bylinky a…
Pro ty z vás, kteří úplně nefandí klasickému hamburgeru, máme skvělý tip. V tomto receptu je místo masové placky použit grilovaný hermelín s bylinkami. K hermelínu pak…
Filé podusíme na malém množství vody a necháme vychladnout.Šalotku očistíme a nakrájíme na jemné kousky.V misce vidličkou filé rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme…
Mrkev a kousek jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Do kastrůlku dáme kousek másla a na něj poklademe mrkev. Restujeme a zalijeme vodou. Přidáme jablko a vaříme do…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Připravíme vhodnou zapékací misku a poctivě ji vymažeme máslem. Rohlíky a rajčata nakrájíme na kolečka, sýr jsem dala na plátky a ty ještě na půl a kolečka šunky taky na…
Klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlí. Potřeme solamylem smíchaným se sojovou omáčkou a poklademe na plech s pečícím papírem do trouby rozehřáté na 170 stupňů…
Vhodnou formu lehce vytřeme máslem, i boky. Krajíčky poklademe celé dno a vyplníme i mezery. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme.Všechnu zeleninu, sýry i šunku…
Všechny suroviny smícháme.Dáme do misky a můžeme podávat k tortillám nebo ke grilovanému masu.
Maso si nachystáme před pečením 48-72 h dopředu, nesmí být před naložením mražené!!!! jen čerstvé. Odblaníme, omyjeme, smícháme 3 lžíce olej a pepř i cayen pokud chcete,…
Recept na velmi rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou se sýrem, kterou můžeme libovolně obměňovat s pórkem, žampiony, bazalkou nebo jinými bylinkami. Omáčka hotová raz…
Křupavá kůže, jemné maso a uvnitř lahodná nádivka se spoustou bylinek. Snadný recept na tato kuřecí stehna plněná bylinkovou nádivkou zvládne i začátečník. Výsledek je…
Z česneku, oleje, vína a koření uděláme marinádu, do které krevety dáme minimálně na půl hodinky.Rozehřejeme lžíci přepuštěného másla a krevety na něm osmahneme.Podávám…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…
Zeleninu omyjeme, okurku a papriku oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a též nakrájíme na kousky.Nakonec vše v misce smícháme s nakrájeným…
Necháme plátek sýra stranou a ostatní spolu s masem nameleme najemno nebo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme jemně nasekané bylinky, uzenou nebo sladkou papriku,…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na cca 1 cm plátky. Květák rozebereme na růžičky. Rozšleháme vejce se špetkou soli. Pekáček vytřeme máslem a uložíme brambory. Posypeme je…
Připravíme pekáček a vytřeme ho sádlem. Mleté maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka.Vejce rozšleháme se smetanou, bylinkami a…
Očištěný celer a mrkev nastrouháme na jemno. Ve hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, tymián a kmín (já přidávám ještě trošku chia a lněných semínek).Utřeme česnek se solí a vše…
Dva druhy sýrů a starší rohlíky postačí k vytvoření bleskového pokrmu. Pro chuť hotové nevšední knedlíčky zasypeme vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou.
Mléko přivedeme k varu a přidáme ocet. Začne se oddělovat syrovátka. Odstavíme a necháme asi 5 minut stát. Připravíme sítko s plátýnkem.Vložíme sýr, propláchneme…
Na oleji osmahneme krájenou cibuli a větší kousky žampionů. Podlijeme několika lžícemi vody, vhodíme nasekané bylinky, kmín, osolíme a krátce podusíme doměkka.Vlijeme…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jak na sváteční svatomartinskou husu krok za krokem: Vláčnost masa zajistí pomalé pečení, křupavou kůrčičku pak mléko s medem
Vyzkoušeli jsme osm nejlepších způsobů, jak správně nařezat špekáčky: Takhle se dokonale propečou a nespálí
Vaříme klasiku z květáku: Křupavé placičky, výborný mozeček a polévka jako od babičky