Jidáše se škvarky
Recept ještě nebyl hodnocenMléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout.Škvarky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout.Škvarky…
Dobře očištěné filety osušíme, posolíme, pokapeme citronem, necháme 10 minut odpočinout a potom obalíme v prosáté mouce smíchané s paprikou. Na dno plechu dáme pečící…
Květák si trochu povaříme ve slané vodě a 1 dcl vývaru si necháme. Pekáč vymažeme máslem, nandáme hrubě nasekaný květák, nastrouhanou šunku(nebo salám), posypeme…
Pekáček si trošku vymažeme olejem, stehýnka si osolíme, dáme do pekáčku a posypeme dost kořením gyros. Nakrájíme si cibuli, papriku a rajče na kousky a dáme je kolem…
Uvařit těstoviny ve slané vodě, zvlášť brokolici (krátce), obojí slít, nasypat do mísy. Na pánvi orestovat uzeninu (lze vynechat), zalít smetanou (neměla jsem smetanu,…
Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme a necháme odstát. Zajdeme si pro bylinky. Ty pak opláchneme a nakrájíme nadrobno (pozor na kopřivu).…
Obě mouky smíchejte s větší špetkou soli a kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo, žloutek a prsty začněte zpracovávat. Až se vám vytvoří žmolenka, přidejte vodu a…
Umletím hovězího masa se vyhneme jeho dlouhé úpravě. Na špejli působí válečky mletého ochuceného masa přelité pestem z medvědího česneku velmi efektně. Doplněny pečenými…
Večeře pro dva, připravená v mikrovlnné troubě nebo klasicky. Ochucené brambory, sýr a příchuť medvědího česneku zaujmou. Když čas chvátá, hodí se jídlo z jednoho…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
Máte-li dobrý zdroj medvědího česneku, můžete zkusit připravit i jeho variantu alá špenát. Bude určitě skvěle chutnat jako příloha k masu nebo samostatné lehké…
Lososa nakrájíme na malinké kostičky, medvědí česnek nasekáme nadrobno.Oboje vložíme do misky, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přistrouhneme lžičku citrónové kůry a…
Z bramborového těsta můžeme připravit knedlík, do kterého zabalíme bylinkovou náplň. Je to příloha skvělá zejména na jaře a na Velikonoce, kdy je možnost nasbírat mnoho…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Špenát a vařená vejce neodmyslitelně patří k Velikonocům stejně tak, jako sváteční věnec. Toto pak dalo spojení v krásný slaný věnec z listového těsta, který zajisté…
Kombinace brambor, hub, smetany a vejce zadá zpravidla na velmi chutný pokrm. V tomto případě se jedná o polévku, kterou můžeme připravit v sezoně houbaření nebo v zimě,…
Časově a i přípravou nenáročná je tato svěže zelená polévka. Zužitkujeme na ni mladé výhonky kopřiv a medvědí česnek. Hodí se tak na první jarní dny, kdy chceme osvěžit…
Velmi efektním předkrmem nebo velmi lehkou večeří může být vejce naměkko servírované v hnízdě z medvědího česneku. Zejména na jaře, kdy se dá čerstvý česnek nasbírat,…
Bramborovou polévku můžeme uvařit i trochu jinak než obvykle. Muškátový květ a medvědí česnek jí dodají netradiční chuť. Polévku navíc zjemníme smetanou. Podáváme ji s…
Zúročte sklizeň blahodárné byliny medvědího česneku a přidejte ji do zdravé ředkvičkové pomazánky s domácí lučinou. Pokud ji namažete na čerstvý kváskový chleba, vytvoří…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Gin s mravenci nebo pivo z velrybího varlete. Muzeum nechutného jídla ukázalo novou expozici
Sladký a voňavý trdelník z ohniště. Dokonalý způsob, jak dětem zpestřit první víkend školního roku
Jde se grilovat! Na delší párty u grilu počítejte se 400 g masa na dospělou osobu, hodí se i klobásky a nezapomeňte ani na vegetariány