Zapečené fazole s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenBílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Větší cibuli osmažíte a přidáte sladkou papriku, jako na guláš, zalijete trochou vody. Přidáte plechovku sterilizovaných červených a plechovku sterilizovaných bílých…
Není nic lepšího v sychravých dnech, než talíř plný syté polévky připravené s láskou. Až před vámi bude na stole, v něm od zeleniny, luštěnin po maso vše tak akorát a…
Fazole dáme vařit s česnekem, bobkovým listem a celým pepřem. Uvařené fazole scedíme, vybereme bobkový list a pepř. Necháme vychladnout.Mezitím nastrouháme tvrdý sýr a…
Namočenú fazuľu uvaríme s bobkovým listom domäkka, na konci osolíme, fazuľu nerozvaríme. Scedíme. Odložíme asi 1 naberačku vody, v ktorej sa fazuľa varila.Cibuľu…
Žebra, mrkev a petržel (nakrájené na kolečka) s bobkovým listem, novým kořením a nasekanou petrželovou natí necháme lehce probublávat cca hodinu. Pak přidáme červenou…
Chcete připravit poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti? Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší vaše strávníky. Nejjednodušší přílohou tak…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme.K poloměkkému masu přidáme namočené…
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a orestujeme, přidáme kukuřici, mrkev s hráškem, zalejeme vodou, ve které jsme…
Na sádle (oleji) osmahneme maso, přidáme koření chilli con carne, lečo, fazole a dusíme. Potom přidáme kukuřici a ještě chvíli dusíme.Zasmažíme moukou rozmíchanou ve…
Bagel jsem překrojila napůl, vrchní si spodní půlku lehce pokapala olivovým olejem a spodek jsem ještě potřela passatou (kdo chce, může i vrchní půlku). V misce jsem…
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Přes noc namočené fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájená jablka a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme lžíci…
Bílé fazole jsem namočila přes noc a uvařila do poloměkka (v neosolené vodě). Na oleji opeču slaninu nakrájenou na nudličky, přidám cibuli a prolisovaný česnek. Přidám…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.Do hrnce dáme lžíci sádla,…
Fazole namočíme den předem a druhý den povaříme cca 20 minut. Přemístíme je do mixéru i s trochou vody a rozmixujeme do hladka se všemi ostatními surovinami. Hmotu…
Fazole namočíme předem, nejlépe přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme části vývaru, přidáme nové koření a bobkový list s libečkem. Nesolíme…
Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme nahrubo. Rozpustíme máslo a zpěníme cibuli s novým kořením. Přidáme mrkev a po orestování zasypeme moukou. Zamícháme a…
Troubu předehřejte na 220°C. Těsto opatrně robalte a rozprostřete i s papírem na plech. Fazole slijte a spolu s kešu, hořčicí, pestem a citronovou šťávou rozmixujte v…
Cibuli, mrkev a brambory oloupeme.Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev napůl a na kolečka, brambory na kostičky.Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibulku a mrkev a…
Cibuli a papriku nakrájíme na drobno. Rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme pálivou papriku, mouku a zalijeme rajčatovým pyré a vývarem.Mícháme a…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Jak se jedlo v době renesance? V podzámčí kaše, na zámku pečení tetřevi i veverky, sladké dobroty a „jelen z vola“
MasterChef Česko 2022: Uvařit pravý boršč není hračka, ale ta práce stojí za to. Máme recept, který všude slaví úspěchy
Hlídejte si co pijete a jíte. Vaše zuby vám poděkují