Vietnamské letní závitky
Recept ještě nebyl hodnocenVietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 483 kJ / 354 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,00 g |
Tuky | 1,60 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,60 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme.…
Dáme vařit nudle dle návodu (vodu nesolím, sójovka je slaná dost), poté scedíme a necháme okapat.Zeleninu orestujeme na pánvi na trošce oleje.Zatímco se zelenina restuje…
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce…
Otevíráme se světu a vozíme si domů i recepty na jídla, kterými si pak doma přibližujeme vzpomínky na vzdálená místa. Tato polévka je pro nás možná exotika, ale pro…
Do sklenice nasypeme mungo (asi 1 cm do sklenice o objemu 1,5 l). Propláchneme vodou, aby se mungo pročistilo a poté přidáme vodu do poloviny sklenice. Necháme stát 24…
Opláchnutý hrách zalijeme asi litrem vody, přivedeme k varu a při střední teplotě a za občasného promíchání vaříme, dokud hrách nezměkne. Trvá to asi 45 minut. Pokud je…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Mrkev, papriku a okurku nebo cuketu nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a mátu obereme na jednotlivé lístky. Připravíme…
1) Kuskus uděláme podle návodu na obalu a přidáme k němu 1 lžíci másla. 2) Nakrájenou zeleninu a ostatní ingredience smícháme v míse, osolíme a opepříme. Přidáme…
Cizrnu dáme vařit v čisté vodě. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme výhonky, kukuřici a povaříme, přidáme bujon, rajčata a kečup, necháme přejít varem a…
Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se…
Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.Když se maso zatáhne…
Maso nakrájíme na nudličky, na jeden den namočíme do mléka (z důvodu zbavení zápachu, komu nevadí, může hned do koření, mně vadil). Druhý den,vyndáme maso z mléka,…
Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
Naklíčené luštěniny dáme do zavařovací sklenice a přidáme olej a sůl, zavřeme směs víčkem a pořádně a pečlivě protřepáváme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět…
Bulgur zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Poté ho scedíme a necháme odstát dalších 10 minut. Na pánev dáme lžíci olivového oleje a bulgur na…
Na zálivku smícháme olivový olej s pár kapkami octa Balsamico a trochou salátového koření. Přidáme nasekanou bazalku, sůl, trochu vody a důkladně promícháme.Olivy,…
Mléko smícháme s moukou, vajíčky, rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše propracujeme a pak vmícháme naklíčené fazolky. Konzistence má připomínat…
Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout.…
Smícháme suché přísady - žitné i ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.Těsto…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Sezona jablek ještě nekončí. Máme pro vás 10 tipů, jak nejlépe sladké plody jabloní využít
Pikantní okurkový džem: Netradiční způsob, jak zpracovat velkou úrodu této zeleniny
Retro okénko: Sójové řezy stávaly 80 haléřů a ve škole se dělily pravítkem! Takhle snadno si je vyrobíte doma