Steak z tuňáka na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenPodle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 408 kJ / 97 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,23 g |
–– mononenasycené | 0,14 g |
–– polynenasycené | 0,09 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Lahodné maso z tuňáka patří k tomu nejlepšímu, co nám moře nabízí, a právem si proto zaslouží pečlivou přípravu. Aby vynikla chuť jemného masa, stačí když steaky…
Tuňákové steaky vyndáme z lednice až těsně před přípravou. Dáme vařit brambory. Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do…
Nejdříve si připravíme marinádu. Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami. Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím…
Steaky z tuňáka lehce opláchneme, osušíme, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě drceným pepřem z obou stran. Poté je potřeme olivovým olejem a necháme aspoň 30 minut…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lilek posolíme a necháme vypotit.Pekáček vyložíme pečícím papírem, rozložíme kousky batátu, brambor, šalotky a mrkve. …
Tuňáka nejprve osolíme a opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme zeleninu a smícháme ji dohromady. Můžeme přidat i papriky a…
Steaky z tuňáka lehce potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě odpočinout alespoň 2 hodiny.Před opékáním ochutíme. Stačí pepř a sůl, ale já mám raději grilovací…
Rozpustíme si máslo s olejem, do kterého přidáme prolisovaný česnek...tímto potřeme steaky, které sme posolili a popepříme zlehka pepřem čtyř barev, nejlépe z mlýnku...…
Tuňáka osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran prudce opečeme - neměla by být zcela propečená, ale každý podle chuti. Rybí steaky…
Česnek utřete se solí a s lístky tymiánu. Půjde vám to dobře v hmoždíři. Přidejte citronovou šťávu a olej a promíchejte. Brambory vložte do osolené vody a vařte téměř…
Tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Opékáme z obou stran asi 3 minuty.Připravíme si skleničky, ve kterých salát chceme podávat. Rukolu omyjeme a necháme okapat…
Suroviny na omáčku dejte do kastrůlku, přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby omáčka zhoustla. Můžete zahustit škrobem rozmíchaným ve víně nebo sójové omáčce - není…
Troubu předehřejte na 200ºC.Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte olej, stroužek česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Jak vypadal středověký jídelníček: Chlebová polévka, sladké kaše z prosa a placky, které ničily zuby
Co se jedlo na Vánoce v Americe? V 17. století byla v oblibě labuť nebo jeseter, na jídelníčku už tehdy byl pečený krocan
Vyznejte se v těstovinách, díl II.: Víte, že zatočené tortellini prý mají připomínat pupík Venuše?