Zeleninové špagety
Recept ještě nebyl hodnocenŠpagety uvaříme podle návodu na sáčku, propláchneme, odstavíme. Na lžičce oleje zesklovatíme 1 cibuli, přidáme houby, papriku nakrájenou na kousky, zelenou cibulku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špagety uvaříme podle návodu na sáčku, propláchneme, odstavíme. Na lžičce oleje zesklovatíme 1 cibuli, přidáme houby, papriku nakrájenou na kousky, zelenou cibulku…
Dvě brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, kapii na proužky. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do tmavší barvy. Přidáme houby, jalovec, kmín a orestujeme…
Houby pokrájíme a podusíme, v kastrůlku podusíme slaninu s cibulkou, na to dáme pokrájenou brokolici, posolíme a pod pokličkou mírně dusíme.Do měkké brokolice dáme…
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Jezdíme na chatu do Vysokých Tater. Rostou tam mraky hub. Mohla bych je v tom lese nechat, ale nejde to .. vymetám všechna roští a se změněným výrazem ve tváři smýčím…
Vodu na nálev můžeme převařit a pak necháme zcela vychladnout. Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez…
Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí,…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Na sádle osmažíme proužky cibule do tmavé barvy. Přidáme větší kostky vepřového masa a opékáme. Až se maso zatáhne a pustí šťávu, tak jej osolíme, opepříme a přidáme…
Rozpálíme olej na velké pánvi, nakrájíme cibuli na půlměsíčky a osmahneme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme.Přidáme na tenké proužky nakrájenou…
Chlebový kvásek přes noc namočíme. Druhý den ráno rozkvedláme a dáme vařit, přilijeme asi 1,5 l vody a necháme vařit. Navrch během vaření dáme trošinku másílka, aby se…
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme…
Kroupy vypereme ve studené vodě a necháme je okapat.V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání restujeme a zalijeme vodou.Přidáme polovinu…
Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme na másle. Přidáme houby a dusíme, dokud se neodpaří přebytečná voda. Rohlíky pokrájíme a přelijeme vlahou smetanou nebo mlékem a…
Houby očistíme, pokrájíme na kousky. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky ( aby se vešly na půl lžíce:-)), zalijeme do roviny vodou, dobře osolíme, přidáme kmín,…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem. Houhy nakrájíme na plátky. Velké měkké se nám později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou…
Na trošce oleje nebo sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit i na malé kostičky pokrájenou slaninu. Přidáme nasekaný česnek, protlak,…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Zapékací misku /pekáček/ vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe kolečka brambor, obložíme i…
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Ptáčky známe jako plátky masa potřené hořčicí a s dalšími surovinami zabalené do úhledných balíčků. V těchto se skrývá paprikáš a špalíček nivy. K nim je pak podávána…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 9. 6. 2024 07:50
Přidáno 8. 6. 2024 16:39