Domácí jogurt
Recept ještě nebyl hodnocenMléko svaříme na 60°C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky). Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil). Do větší mísy dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 229 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,33 g |
– nasycené | 0,67 g |
– nenasycené | 0,47 g |
–– mononenasycené | 0,27 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 5,33 g |
– cukry | 5,33 g |
––– laktóza | 4,67 g |
Mléko svaříme na 60°C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky). Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil). Do větší mísy dáme…
Opraný a osušený ledový salát pokrájím na slabší nudličky, vložím do mísy. Prolisuji oloupaný česnek, zamíchám do jogurtu, osolím a opepřím podle chuti, vešlehám pár…
Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). V další míse si vyšleháme…
Doma připravená čerstvá pomazánka, která chutná jako Lučina. Pochutnat si na ní můžete s čerstvým pečivem, ozdobit jí bylinkami, nebo jí můžete ochucenou použít jako…
Nejprve připravíme salát: opraný a osušený ledový salát pokrájíme na slabší nudličky, vložíme do mísy.Prolisujeme oloupaný česnek, zamícháme ho do jogurtu, osolíme a…
Sojove boby vypereme ve vode a nechame namocene do druheho dne. Pote boby s vodou, ve ktere byly namocene, rozmixujeme a precedime pres jemne sito. Ziskame tekutinu…
Smoothie jsou mimořádně snadné na přípravu, všechno totiž stačí jen omýt a rozmixovat, případně odšťavnit. Na začátek tedy očistíme mrkev a s pomocí odšťavňovače z ní…
Z jogurtu a smetany připravíme domácí lučinu: V misce rozmícháme smetany s jogurtem, na jinou misku či hrnec položíme větší síto a přes něj utěrku nebo plátno apod., co…
Oddělíme bílky od žlutků, bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu ( nejprve trošku vyšlehat bílky a potom postupně přidávat cukru, šlehá se ca 10 min, že je sníh dobře…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Holka u plotny radí: Jak na ořechy plněné karamelovým krémem a polévané čokoládou? Jednoduchý recept funguje už léta
Řezy Šalamoun: Neuvěřitelné vláčný a nadýchaný dezert voní rumem, božsky chutná a jeho přípravu zvládne i začátečník
Tipy, jak zhubnout nadbytečná kila bez drastické diety