Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a trošku oleje, větší cibuli nakrájíme s anglickou slaninou a pórkem na malé kousky a osmažíme do zlatova.Mezitím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpálenou pánev dáme rozpustit kousek másla a trošku oleje, větší cibuli nakrájíme s anglickou slaninou a pórkem na malé kousky a osmažíme do zlatova.Mezitím…
Brambory vaříme ve slupce. Mezitím naklepeme plátky vepřového. Osolíme a opepříme je černým pepřem. Na pánvI roztavíme sádlo. Do něj můžeme vložit i kuličky bílého nebo…
Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…
Krkovici si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na 2 lžících oleje, pak je přeložíme do pekáčku. Na výpeku z krčků mírně…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky 3x3 cm a dáme do pomalého hrnce. Přidáme vývar, kousky vyškvařeného sádla, svázaný libeček a vařečkou promícháme.Hrnec…
Cibuli na kostičky osmahneme na sádle, přidáme na kostky orestovat maso , aby se nám zatáhlo. Potom zasypu paprikou, ochutím solí a pepřem, já dávám i místo soli…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…
Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem.Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na…
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
Ideální využití pomalého hrnce k přípravě oběda či večeře. Bez starostí s hlídáním pečeně v troubě máme v určený čas maso měkké a šťavnaté a nehrozí jeho vysušení. Zcela…
Šťavnatý kus masa udělá na talíři vždy parádu. Pokud znáte fígle, jak ho dobře upravit, vystačíte si s jednoduchým dochucením, abyste chuť masa nepřebili. Krkovička…
Na sádle osmažíme cibulku. Vložíme drobně nakrájenou krkovici a orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme sladkou papriku a zalijeme vodou. Vložíme pokrájené…
Vepřová krkovice se dá připravit na mnoho způsobů. Maso naložíme den předem do marinády z česneku a worcesterové omáčky, bude tak po usmažení krásně křehké. Krkovici…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Maso zlehka naklepeme a naložíme do oleje rozmíchaného s kořením. Necháme marinovat přes noc, ale stačí i 2 hodiny. Solím až hotové, podle chuti. Zprudka opečeme z…
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme…
Do mísy dáme všechny suroviny na válečky, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku uležet (cca 15 minut).Sýrové nitě rozdělíme na 4 díly. Rošt fritézy pomastíme…
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku. Maso…
Maso rozložíme do pekáčku, já ho ani nenaklepávala, okořeníme, obložíme zeleninou, přidáme sádlo/2 lžíce, podlijeme vodou a dáme péct 1 hod. přikryté, potom doděláme už…
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme…
Oloupáme cibuli a nakrájíme na půlkolečka. Maso nakrájíme na kostičky jako na špízy. Na kostičky dále nakrájíme i papriky, slaninu, klobásu na kolečka. Maso opepříme a…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Vepřové maso naklepeme, okořeníme a postupně naklademe zbytek surovin-(papriku na kostičky, cibuli na měsíčky, slaninu na kostičky a tvarůžky také na kostičky).…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak na nejlepší kuře? Upečte ho s nádivkou jako v MasterChef Česko!
Holka u plotny radí: Jak na skvělou zeleninovou polévku minestrone? Chuť vylepší tyhle tři suroviny
Sushi rolky na Silvestra 2022: Podle zkušeného sushi mistra Lukáše Neckáře je zvládnete levou zadní. Takhle snadné to je