Zelené koláčky s krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejeme troubu na 180° C. Do misky prosejeme odváženou mouku s kypřícím práškem a přidáme cukry. Žloutky rozšleháme vidličkou v mléce a přidáme olej. Z bílků se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 430 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 70,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Předehřejeme troubu na 180° C. Do misky prosejeme odváženou mouku s kypřícím práškem a přidáme cukry. Žloutky rozšleháme vidličkou v mléce a přidáme olej. Z bílků se…
V kastrůlku skaramelizujeme hrnek cukru a 3PL vody do zlatavé barvy. Ořechy lehce opražíme na sucho na pánvi a podrtíme. Vejce s olejem a se špetkou soli vyšleháme a…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme pomleté ořechy, podrcené nebo postrouhané perníčky, rozinky, prášek do pečiva, skořici, kůru a scezené pomačkané/posekané mandarinky …
Sušené meruňky a rozinky propláchneme teplou vodou (většinou jsou špinavé a meruňky navíc sířené), pak drobně pokrájíme, zalejeme rumem nebo citronovou šťávou a necháme…
Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, psylliem a xanthanem. Přidáme olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme kandovanou…
Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a na malém plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 5 minut, směs by měla být zlatavá a krémovitá. Odstavte z…
Z části vlažného mléka, trošky cukru a lžíce mouky + droždí uděláme kvásek. Po vykynutí přidáme k mouce smíchané se solí, kořením a cukrem. Ve zbytku mléka rozšleháme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak prostřít štědrovečerní stůl podle starých zvyků? Pecen chleba patří do rohu, šupina pod talíř a pokrmy na stůl všechny současně
Královské chutě: Kate a William jedí skromně. Spokojí se s rajčatovou polévkou nebo těmito lasagnemi se špenátem
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak udělat to nejlepší křehké těsto? Máslo musí být studené a příprava svižná