Mandlové florentýnky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 892 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,78 g |
Tuky | 108,00 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 364,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Biscotti Fiorentini (známé jako florentýnky, doslova znamená: florentské sušenky, čti biskoty fjorentyny) pochází z italské Florencie. Florentýnky jsou svým složením i přípravou velmi podobné českým marokánkám, avšak chuť je přeci jenom trochu jiná. Díky medu jsou karamelovější, tenčí, křoupavější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2015 12:22
15. 12. 2015 11:01
15. 12. 2015 10:42
7. 12. 2013 20:50
7. 12. 2013 16:14
7. 12. 2013 16:08
7. 12. 2013 16:02
7. 12. 2013 15:59
7. 12. 2013 14:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 44 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 54 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 6 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: mandlové florentinky italské mandlové sušenky recepty mandlove marokanky florentýnky florentinky italské florentýnky florentinky recept recept na florentinky florentýnky recept sušenky florentýnky biskoty florentýnky top recepty mandlove karamelove slzicky jak skladovat marokánky odměřování na lžíce odměřování na lžíce marokánky a florentinky florentinky top recepty mandlové marokanky na plech karamelové florentinky
Suroviny: cukr krupice, med, máslo, smetana ke šlehání, brusinky sušené, mandle, kůra kandovaná, mouka hladká, skořice mletá, čokoláda na vaření, tuk
Mandlové florentýnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r52K
9 názorů