Dýňová omáčka k těstovinám
Recept ještě nebyl hodnocenDýně Hokkaido je velmi vděčný druh dýně. Dá se velmi dobře zpracovávat i se slupkou, která je narozdíl od jiných typů dýní jemná a zlatavě žlutá. Tuto barvu ochotně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně Hokkaido je velmi vděčný druh dýně. Dá se velmi dobře zpracovávat i se slupkou, která je narozdíl od jiných typů dýní jemná a zlatavě žlutá. Tuto barvu ochotně…
Na rozpáleném oleji osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel…
Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na měsíčky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek na drobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme do něj…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Bramborové placky všech příchutí jsou oblíbeným zpestřením našeho jídelníčku. Jsou levné, na přípravu nenáročné a rychle hotové. Tato jejich podoba se zdravým medvědím…
Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá - kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím…
V menší části vývaru povaříme vločky a prolisujeme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes cedník.Drobně nakrájenou (nebo hrubě nastrouhanou) kořenovou…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
O Češích se říká, že jejich národním sportem je houbaření. Jste-li také milovníky této relaxační činnosti a pátráte po dalších receptech, jak svůj úlovek upotřebit, jste…
Knedlíky jsou zpravidla přílohou, nicméně mohou být i hlavním jídlem. Takovým se mohou stát tyto špekové knedlíky. Připravíme je z vařeného bůčku, opečené veky, bylinek…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Půl svazku petrželky nasekáme na jemno. Ve větší pánvi ohřejeme 2 lžíce olivového oleje a podusíme v něm cibuli. Přidáme 400 g mletého masa…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, špetku muškátového květu, 3 žloutky, promícháme a vmícháme sníh a utvoříme z toho těsto. Tvoříme kouličky, které…
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…
Mrkev uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozmačkáme vidličkou. Asi dvě lžíce strouhanky zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme mrkev, vejce a koření, promícháme.Podle…
Mražený hrášek propláchneme na sítu a necháme okapat, 3 lžíce dáme stranou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Mírně osolíme, přidáme…
Do vymasteného pekáčika rozložíme na kúsky nakrájanú špargľu (chřest).Na ňu rozložíme na plátky narezané šampiňóny. Osolíme, okoreníme korením a muškátovým kvetom.Mlieko…
Nejprve se vrhneme na kuličky. Do mísy dáme mleté kuřecí maso, do něj nastrouháme na hrubém struhadle mozzarellu, dále přidáme oloupané a na jemno nastrouhané brambory,…
Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Maso nakrájíme na kostky a ponorným mixérem promixujeme. Nemusí se úplně na jemno, mohou tam být kousky. Sýr nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kostičky.Toustový…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Kořeněné sušenky Speculatius vypadají krásně a ještě lépe chutnají, příprava je navíc velice snadná. Potřebují jen jemné zacházení
9 nejlepších makových moučníků: Dáte si rychlý makovec nebo parádní závin s čokoládou?
Snadné jablečné taštičky: Křehoučký moučník se šťavnatou a skořicí vonící náplní vyžaduje jen správný postup při pečení