Květák v pikantním těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenRůžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme, opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme ružičky karfiolu, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka. Primiešame prelisovaný…
Všechnu zeleninu nastrouháme na větší kusy. V hrnci si rozpustíme máslo a osmahneme na něm zeleninu (cca 10 min), když se připaluje přidat trochu másla. Poté…
Při snaze uchovat zeleninu na zimní období se hodí znát recept na podušenou sterilovanou polévkovou směs. Kombinace podušení na tuku, sterilace nebo zamrazení umožní mít…
Květák rozebereme na drobné a přibližně stejné růžičky. Dáme ho do vyšší pánve a zalijeme mlékem jen tak, aby bylo zároveň s květákem. Přidáme sůl, koření a vaříme do…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Nakrájíme na drobno cibulku, bílou část a česnek na drobno. Obojí zpěníme na másle. Přidáme sušené houby, kmín, sůl a minutku restujeme.Zasypeme moukou, chvíli restujeme…
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme šťavou a necháme v chlade postáť 1 hodinu. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, premiešame s filé. Osolíme. Smotanu premiešame s…
Mrkev, brambory a celer očistíme, nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme hrnec, do kterého dáme olej. Přidáme mrkev, celer a brambory, promícháme a restujeme…
Brambory oškrábeme a nakrájíme na cca 1 cm plátky. Květák rozebereme na růžičky. Rozšleháme vejce se špetkou soli. Pekáček vytřeme máslem a uložíme brambory. Posypeme je…
Taková ta správná podzimní polévka. Zahřeje, nasytí a zavoní bylinkami ze zahrádky. Křupavé nerozvařené růžičky květáku, máslová zásmažka s mrkví a horký vývar s…
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…
Květák je velmi variabilní zelenina, dostupná prakticky po celý rok. Pokud už vás omrzel ve smažené podobě, zkuste tuto chutnou zapečenou variantu. Jídlo bude výborné s…
Nejprve si uvaříme květák ve slané vodě. Po uvaření necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Na oleji osmahneme cibuli, nakrájenou na kostičky. Slaninu si nakrájíme také…
Všechnu zeleninu zvolenou podle chuti očistíme, omyjeme a kromě 1 brambory nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme rozpustit sádlo a orestujeme klobásu nakrájenou na…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme. Cibuli nakrájíme na drobno, řapíkatý celer a libeček nasekáme na drobné kousky, z rozmarýnu a maggi stáhneme lístky. Necháme…
Zeleninu si nakrájíme na kostičky, do hrnce si dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita a přidáme ostatní připravenou zeleninu. Chvilku…
Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar…
Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky.V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření.Na plech vyložený pečícím papírem dejte květákové růžičky, na klínky…
Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v mléce osoleném asi polovinou lžičky soli. Scedíme a asi třetinu mléka uschováme (zbytek můžeme použít na polévku). Květák…
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Na lžíci másla lehce osmahneme nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, vložíme růžičky květáku a přisypeme quinoa.Vaříme do změknutí, nejméně…
Očistěný, rozebraný květák vhodíme do vařící osolené vody a chvíli povaříme, ale ne moc do měkka. Květák vyjmeme a necháme trochu zchladnout.Slaninu nakrájíme na drobné…
Výbornou vločkovou polévku připravíme velmi snadno. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou a spolu s vločkami uvaříme. Přilijeme ještě vejce rozšlehané v…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Začíná rašit medvědí česnek! Kdy a kde ho sbírat a jak jej využít v kuchyni?
Příprava na Vánoce: Jak správně pečovat o kovová i plastová vykrajovátka? Pozor na myčku nádobí, mohla by materiál poničit
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda