Křupavý lilek z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenLilek oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Nenecháváme vypotit, ihned začneme obalovat. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou, vejce se solí a kořením. Kolečka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek oloupeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Nenecháváme vypotit, ihned začneme obalovat. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou, vejce se solí a kořením. Kolečka…
Lilky očistíme, nakrájíme na plátky / cca 1 cm silné /, plátky na kostičky, vložíme do síta, osolíme a necháme 1/2 hodiny vypotit, opláchneme a dobře osušíme. Maso…
Lilky omyjeme, rozkrojíme na délku na půlky. Dužninu vydlabeme a nakrájíme na malé kousíčky. V přpadě, že jsou lilky hořké, vzniklé lodičky i dužninu nasolíme a necháme…
Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky, lehce osolíme a necháme chvíli odstát. Mezitím namočíme do studené vody římský hrnec na 15 minut. Poté…
Omytý neloupaný lilek nastrouháme na hrubším struhadle. Oškrábané syrové brambory nastrouháme najemno.Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, vejce, trošku…
Na pánvi na oleji osmažíme na kostičky nakrájený lilek, přidáme papriku, nakonec cuketu a vše podlijeme zlehka vodou. Nakonec přisypeme rýži a smažíme, dokud nebude…
Maso dáme do mísy a před přidáním veškerých přísad dáme do masa trochu ledové vody a promícháme(rada babiček, maso tak bude šťavnatější). Vmícháme tři špetky pepře, tři…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
Na olej dáme nakrájený česnek na plátky, přidáme chilli papričku necháme provonět. Dále přidáme čerstvá rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme…
Lilek omyjeme, rozpůlíme a nožem v něm naděláme příčné i podélné zářezy až ke slupce, ale tak, abychom ji neprořízli. Do zářezů nastrkáme plátky česneku a ze stonků…
Lilek nakrájíme na úzké dlouhé nudle. Nudle posypeme kořením - pepřem, sušeným česnekem a paprikou. Kdo chce, může zkusit i jiné koření podle chuti. Vejce rozšleháme s…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do PH, osolíme, přidáme olej, několik lístků bazalky, zapneme na High a pomalíme cca 4 hodiny. Hotovou směs…
Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou…
Lilek rozpůlíme podélně, nařežeme dužinu do kříže, osolíme a necháme hodinu vypotit.Pak otřeme papírovou utěrkou, zakápneme olivovým olejem a dáme do rozpálené trouby…
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli, nakrájenou na měsíčky. Jakmile zhnědne po okrajích, přidáme mleté maso a opečeme ho za stálého oddělování…
Lilek podélně rozkrojíme, pokapeme oliv. olejem a upečeme. Pak stáhneme slupku - střed umixujeme spolu s balkánským sýrem a česnekem - dle chuti. Hodí se spíš k bílému…
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme "vyplakat" asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut). Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo,…
Maso si nakrájíme na kostky, posypeme bazalkou a v hrnci ze všech stran orestujeme na rozehřátém oleji. Dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku vhodíme nakrájenou…
1-Ja som pouzil japonske baklazany take som mal, ale europske su tak isto dobre. Neosupane som nakrajal na hrubsie hranolky a dal do osolenej vody na 60 minut. 2…
Nakrájíme cibuli, omytý lilek a oloupanou bramboru na kostky. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky.Na másle zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme…
Rajčátka rozpůlíme, lilek a papriku nakrájíme na kostky.Plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj zeleninu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme…
Už jste přišli na chuť lilku? Pokud ještě ne, máte ideální příležitost. Chutná úprava s rajčaty, česnekem a zdravou pohankou je to pravé na zamilování se do lilku.…
Dáme vařit brambory. Lilek umyjeme a nakrájíme na plátky. Posolíme, necháme "vypotit" a pak osušíme ubrouskem. Kolečka lilku potřeme utřeným česnekem, poklademe plátky…
Příprava je hodně jednoduchá. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud budete dávat slaninu tak taky. Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme zeleninu.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
10 nejlepších masopustních moučníků: Usmažte si koblihy, upečte vdolky a připravte boží milosti!
Úspěšný pořad Souboj na talíři se vrátí na obrazovky. Na koho se můžeme těšit ve druhé řadě oblíbené kulinární show?
Merhované chodské koláče: Malá umělecká díla z tvarohu a povidel symbolizují zdraví