Slané chuťovky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenZkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad, skvěle ladí k vínu i pivu, lze ho jíst jednou rukou a v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad, skvěle ladí k vínu i pivu, lze ho jíst jednou rukou a v…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Zelí nakrájíme na proužky, papriku najemno, rajčata na kostičky, olivy na půlky. Osolíme, opepříme, přidáme Lučinu a všechno smícháme. Dáme do lednice vychladit.
Ředkvičky nastrouháme nahrubo, jemně osolíme a po chvíli opatrně scedíme (mají tendenci pouštět hodně vody a pomazánka by byla řídká).Poté v misce smícháme ředkvičky,…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme na máslem vymazané dno dortové formy o průměru 20 cm, a dáme vychladit do lednice.Krém: …
Všechny cukry, máslo, mouku spojíme a promneme prsty, uděláme si klasickou drobenku. Na vymazanou a vysypanou koláčovou formu nasypeme 2/3 této drobenkové směsi.…
Většina z nás zná čočku hlavně nakyselo, avšak využít ji můžete třeba při přípravě karbanátků, smažených dokřupava v trojobalu. Pokud vynecháte slaninu, budou vhodné i…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Poté vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme. Šlehačem do jemna…
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpečeme a osmahneme na ní nakrájený pórek, podusíme. Pak vmícháme vejce, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Vychladlé vyšleháme s…
Máslové sušenky si dáme do mikroténového pytlíku a válečkem na nudle je rozdrobíme. Dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo a smícháme. Vymažeme si formu máslem a…
Pomazánka je výborná namazaná na chlebu či bílém pečivu, výborně chutná i na toastech či topinkách. Můžeme ji doladit přidáním soli, kajenského pepře či nastrouhaného…
Vajíčka se smetanou nebo mlékem osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Toustový chléb potřeme lučinou, poklademe šunkou a plátky sýra, přiklopíme po dvou na sebe a…
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem…
Jako první připravíme těsto na quiche. Mouku prosejeme a smícháme spolu se solí a muškátovým oříškem. Tuhé máslo nastrouháme nahrubo a jemně promícháme spolu s moukou,…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Avokádo je velmi chutné, plné vitamínů a zdravých tuků. Zkombinujeme ho s máslem, čerstvým sýrem a česnekem a připravíme tak lahodnou svěží pomazánku, která skvěle…
Smícháme cottage s ochucenou lučinou, přidáme hodně nakrájených ředkviček, hodně nadrobno nakrájené pažitky a nadrobno nakrájené staročeské šunky.
Jogurt smícháme s kysanou smetanou. Do cedníku dáme utěrku a přendáme tam jogurt, necháme v chladu vykapat. Trvá to 10-12 hodin. Po vykapaní přendáme do misky, přidáme…
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařené čočky, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku. Tu podáváme s opečeným chlebem potřeným česnekem a ozdobíme nakrájeným pórkem a…
Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky. V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým…
Fenykl, jehož chuť připomíná aromatický anýz, má v kuchyni různá využití. Pokud se nechcete pouštět do žádného složitého pokrmu, vsaďte na snadnou pomazánku z pečeného…
Nejprve na pánvi restujeme na drobné kostičky nakrájený pórek se šunkou a kmínem. Pokud restujeme pórek, je vždy dobré ho trochu osolit, pustí pak vodu a nepřipaluje se.…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Dokonalé ořechy v karamelu: Výsledek bude perfektní, pokud si dáme pozor na jednu zdánlivou maličkost
Domácí rajský protlak vydrží zavařený po celý rok. Při výrobě je klíčový výběr rajčat a pomalé redukování
Jakou zeleninu dát do bramborového salátu? Nakládaná vylepší chuť a ušetří čas a salát s ní díky jedné složce vydrží déle čerstvý