Prinsesstårta (Princeznin dort)
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si připravíme vanilkový krém. Mléko s vanilkovými semínky z lusku ohřejeme. Cukr, žloutky a škrob vymícháme. K této žloutkové směsi za stálého míchání pomalu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si připravíme vanilkový krém. Mléko s vanilkovými semínky z lusku ohřejeme. Cukr, žloutky a škrob vymícháme. K této žloutkové směsi za stálého míchání pomalu…
upéct dortík, udělat krém a modelovat a modelovat
Prosejte mouku a škrob a pak rozřízněte vanilkový lusk a vyškrabte z něj dřeň. Potom ručním hnětačem promíchejte aroma, vanilkovou dřeň, moučkový cukr a máslo. Nakonec…
Korpusy: oddělíme žloutky od bílků a ve vysoké míse vyšleháme bílky. Až jsou téměř vyšlehané, přidáme cukr a znovu řádně šleháme. Pak postupně zašleháváme žloutky a olej…
1) Hrušky: v kastrůlku či pánvi smíchejte cukr s vínem a zrníčky vyškrábnutými z vanilkového lusku. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Hrušky oloupejte, nechte jim ale…
Troubu předehřejeme na 200°C. Vejce vyklepneme do mísy, přidáme cukr, špetku soli a našleháme do husté světlé pěny. Mléko v kastrolku svaříme s vanilkou a pomaličku,…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a zabalené do fólie ho dáme asi na 30 mint odležet do chladu.Odleželé těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme oválná…
1. Bílky vyšlehejte s pískovým cukrem na pevný sníh. Přidejte jemně nastrouhané oříšky a cukr moučku se solamylem. Hotovou hmotu naplňte do cukrářského sáčku s hladkou…
Pomocí elektrického mixéru rozmixujte žervé, cukr a semínka z rozkrojeného lusku. Mixujte, dokud se vše zcela nepropojí.Vzniklým krémem naplňte pytlík na polevu (stačí i…
Jablka oloupej, nakrájej na silnější plátky a vykroj jádřince. Stopku můžeš nechat. Z mouky, mléka, vejce a 2 lžic moučkového cukru umíchej hladké těstíčko. Nech ho asi…
Do jedné misky dáme změklé máslo, které důkladně ušleháme s cukrem. Následně přidáme vejce a opět ušleháme.Do druhé misky prosijeme mouky a smícháme s práškem do pečiva…
Rozpusťte máslo, přidejte k němu mléko a moučkový cukr a vyšlehejte do pěny. Poté přimíchejte zrníčka z vanilkového lusku, mouku a kypřící prášek, a vypracujte těsto…
160 g moučkového cukru smícháme se 3 žloutky a roztlučenou vanilkou. Utřeme ručním šlehačem dohladka. Pak přidáme polohrubou mouku a bílkový sníh ušlehaný ručním…
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk Nakonec…
PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku…
Mandlový nápoj: Mandle oloupeme(nejlépe se dají oloupat, když je spaříte horkou vodou). Dáme do mixéru a zalijeme horkým mlékem. Rozmixujeme. Vzniklou hmotu přelijeme…
Jeden nebo dva plechy vymažeme máslem.Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.Vanilkový lusk podélně ostrým nožem překrojíme a vyškrabeme dřeň.Máslo,cukr ,vanilkovou dřeň a sůl…
Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme k varu a vaříme 8 minut bez poklice. Rýži scedíme a vrátíme do kastrolu, ale mimo…
Omyté a vypeckované švestky povaříme 10 minut s vodou, cukrem, vanilkovými semínky a odstavíme.Máslo dáme na pánev (průměr 28 cm) do středu trouby zapnuté na 220 °C. Do…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ovoce pokrájíme na kostičky, dáme na pekáč, přidáme cukr, koření, případně rum.Vše promícháme a dáme péct. Každých 10 minut promícháme…
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a dáme jej odležet do druhého dne do lednice.Druhý den těsto vyválíme na placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme libovolné tvary,…
1. Žloutky a 100 g cukru utřete do pěny. Z vanilkového lusku vyškrábejte dřeň a společně s čokoládou a mandlemi ji vmíchejte do žloutkové pěny. Přisypejte mouku a prášek…
V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny. V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do…
1.čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs. 2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky jinak a nejen na Silvestra: Zkuste je s okurkou, celozrnným chlebem nebo jako mini caprese
Jak vybrat domácí zmrzlinovač a kolik za něj zaplatíte? Důležitý je příkon i kompresor, ale kvalita se vyplatí!
Jak připravit nejlepší klasickou rajskou omáčku? K božské chuti pomůže vývar i trocha nastrouhaného perníku