Brandovský houbeles
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvičce necháme rozehřát 1/4 másla. Poté, co se máslo rozehřeje, počkáme až trochu zpění. Nesmíme nechat máslo připálit.Dále přidáme nakrájené a očištěné houby …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvičce necháme rozehřát 1/4 másla. Poté, co se máslo rozehřeje, počkáme až trochu zpění. Nesmíme nechat máslo připálit.Dále přidáme nakrájené a očištěné houby …
Mleté maso smíchám se Solamylem, mlékem, osolím a opepřím. Tuto směs nechám do druhého dne odležet v lednici.Potravinovou fólii navlhčím studenou vodou a rozprostřu na…
Nejdříve nakrájíme na jemno cibuli, hovězí maso nakrájíme na větší kostky, česnek na kolečka.Na oleji zpěníme do růžova cibule, přídáme česnek, chvilku restujeme a…
Čočku propláchneme a hodinu namočíme v dvojnásobném množství vody, co je čočky. Pak dáme vařit, dokud není čočka měkká. Lze dolít vodu dle potřeby (ale pouze vařící,…
Připravíme si marinádu. Z citronu vymačkáme asi jednu lžičku šťávy. Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny ostatní suroviny a dochucovače na marinádu v misce dobře…
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho…
Do hrnce dáme vodu, vložíme okrájené brambory, rozkrájené nadrobno, přidáme nakrájené houby, kmín, kostku Masoxu a dáme vařit.Než budou brambory uvařené, uděláme na vále…
Sušené houby v ruce trochu nalámeme na menší kousky a na chvíli namočíme do vody.Oškrábané brambory nakrájíme, dáme do hrnce s vodou, přidáme houby, hrst krupek, sůl,…
Rozklepneme 3 vajíčka, rozšleháme.Přidáme postupně všechny suroviny, změklé máslo důkladně zapracujeme.Vše rozmícháme a v pekáčku zalijeme uvařené těstoviny, nebo třeba…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Byliny v kuchyni: Pórek funguje jako přírodní antibiotikum. Jak poznat opravdu čerstvý kus?
12 nejlepších receptů na bramboráky: Dáte si klasický, dýňový, mrkvový, chlebový nebo plněný zelím a škvarky?
Kuchařské knihy pod stromečkem: Víme, kde najdete nejlepší recepty na cukroví, kde na buchty a která kuchařka má i videa