Kefírové lívance
Recept ještě nebyl hodnocenTyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Z části kefíru, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do misky přesejeme mouku, přidáme vejce, cukr a špetku soli. Kvásek nalijeme do pekárny, přidáme zbytek surovin a…
Všechny přísady na těsto smícháme, stačí projet metličkou, nemusíme šlehat dlouze. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 min na 180…
Vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh, žlutky ušleháme s vodou a olejem do pěny a začneme přidávat mouku a bílky, opatrně vše spojíme, těsto nalijeme do vymazané koláčové…
Pláty listového těsta plněné marmeládou a bohatou vrstvou skvělé pudinkové náplně - to je jednoduchý dezert, který si jistě oblíbíte. Řezy na závěr stačí potřít…
Sladká kolečka s marmeládou jsou symbolem českých Vánoc. Aby se těsto nelepilo a netrhalo, je důležitý recept, kvalita a poměr surovin. V tom našem je hodně másla, díky…
Punčové řezy se řadí mezi oblíbené zákusky s přívlastkem retro. Voní po rumu, jsou nadýchané a krásně barevné. Barevnosti v tomto případě docílíme namáčením vykrojeného…
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky…
Vejce vymícháme se všemi cukry, přidáme med, skořici, sůl, marmeládu a pokud máme, tak perníkové koření. Dále pomalu nalijeme olej a mléko.V mouce rozmícháme kypřící…
Vše dáme do mísy a metlou dobře vymícháme, pak upečeme palačinky na tenké vrstvě oleje .Tvaroh vyšleháme s trochou smetany a potřeme palačinky, můžeme potřít i…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem. V mléce rozmícháme vejce a olej a vlijeme do suchých surovin. Vše prošleháme ručním šlehačem…
Den před pečením si připravíme šlehačku. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor…
Vymažeme vyšší pekáček a zapneme troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev). Cukr moučku, prášek do perníku, vejce, skořici, kakao a marmeládu spolu promixujeme…
Křehké těsto se šťavnatými jablky vás uchvátí dostupnými surovinami i jednoduchou přípravou. Výsledný jablečný koláč ovšem chutná jako z té nejlepší kavárny či cukrárny.
Příprava tohoto perníku je velmi snadná a zabere jen pár minut. Výsledek vás ale jistě potěší. Nadýchaný a vláčný perník lákavě voní perníkovým kořením a rumem,…
V míse vyšleháme do husté bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a celá vejce, nakonec dáme pár kapek citronového aroma nebo kůru. Pak už opatrně a pomalu při nejnižších…
Pokud připravíte k odpolední kávě tuto lehkou piškotovou buchtu provoněnou skořicí neuděláte krok vedle. Jablka a jahody uvnitř buchty vytvoří příjemně sladkou chuť,…
Z mléka, vajíčka a mouky ušleháme těsto, necháme cca 20 minut odležet. Těstíčko by pak mělo mít konzistenci řidšího pudinku, pokud je třeba, přidáme trošku mléka.Pánev…
Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Ať při masopustu nebo jen, když na ně máte chuť – koblihy udělají radost…
Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme k ostatním surovinám, zaděláme těsto a necháme půl hodinky nakynout.Těsto vysypeme z mísy, rozdělíme na stejné díly, které…
Suroviny na 1. těsto dobře propracujeme, poté vyválíme a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 25 x 35 cm.Na hnědé těsto můžeme dát ovoce či marmeládu …
Tvarohové vdolky můžete také znát pod názvem dvojctihodné koláčky. Jemné kynuté těsto plněné šťavnatým tvarohem je doplněné poctivou porcí povidel a drobenky. Jakmile se…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami