Domácí sušené maso - jerky
Recept ještě nebyl hodnocenSušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý…
Typickou českou klasickou omáčkou, kterou podáváme při slavnostních příležitostech, je svíčková. Specifickou chuť smetanové omáčky utváří kořenová zelenina a citrónová…
Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek…
Další z variace receptů na domácí rajskou omáčku. Někdo jí nemusí, jiní jí milují. Ať už s knedlíkem nebo těstovinami, prostě tahle dobrota nesmí v jídelníčku alespoň…
Maso naklepeme a nakrájíme na proužky. Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a opečeme. Pak podlijeme…
Nakrajime maso na platky. Mrkev, petrzel a celer na kousky. Cesnek, jak chcete.Nakrajime cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso…
Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, posypeme pepřem a solí a "vmasírujeme". V papiňáku si dáme roztéct sádlo. Maso s cibulí restujeme zároveň, dokud pořádně…
Křehké nudličky z hovězí roštěné, připravované se smetanovou omáčkou s žampiony a kyselými okurkami, jsou volně inspirované ruským pokrmem Stroganov. Maso se bude díky…
Rajčata oloupeme. Nařízneme je do kříže, vložíme na chvíli do vařící vody, pak zchladíme a slupku sloupneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme.Cibuli zpěníme na…
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer…
Mrkev a kousek jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Do kastrůlku dáme kousek másla a na něj poklademe mrkev. Restujeme a zalijeme vodou. Přidáme jablko a vaříme do…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.Cibuli nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi.Papriku a jarní cibulku nakrájíme najemno.Všechny suroviny v…
Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný…
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky.…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a rozškvaříme. Přidáme maso, které zasypeme asi 2-3 lžícemi hladké mouky, trochu opečeme a poté podlijeme vodou nebo vývarem a…
Nejdříve z masa odstraníme blány a šlachy. 1-2 kg masa nameleme na jemno. Ostatní maso umeleme na mašince o průměru 8 -10 milimetrů. Přidáme ostatní suroviny a vše…
Maso nakrájíme na drobné kousky a naložíme na 10 minut do marinády.Mezitím připravíme na vaření rýži. Nakrájíme cibuli (na měsíčky) a česnek na kolečka. Do hlubší…
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
Hovězí maso dobře očistíme od všech bílých a tučných částí a nakrájíme na malinké kostičky, cca 1x1x1cm. Osolíme je, opepříme (můžeme předtím posypat směsí "Křehké maso"…
Maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na sádle osmažíme pokrájenou cibuli téměř do hněda, vložíme maso, orestujeme, zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme protlak,…
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité…
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Novoroční čočka: Podle našeho receptu to jde i bez namáčení a hravě ji zvládnete i v „posilvestrovské“ indispozici
Jak se jedlo na Titanicu? V první třídě byly masové hody, ve třetí rýžová polévka a sušenky
Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou