Zapečené těstoviny s uzeným a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenRychlý oběd v podobě zapečených těstovin s uzeným masem, které zasypeme strouhaným sýrem. Nejlépe si na nich pochutnáme s kyselou okurkou, nakládanou zeleninou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlý oběd v podobě zapečených těstovin s uzeným masem, které zasypeme strouhaným sýrem. Nejlépe si na nich pochutnáme s kyselou okurkou, nakládanou zeleninou,…
Velké červené fazole mají výraznější a pikantnější chuť než ty bílé. Podáváme je v pikantní rajčatové omáčce ochucené chilli papričkami spolu s orestovaným, vařeným,…
Když za okny padá sníh, v kamnech práská dříví a mrzne, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica,…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou zeleninu a nasekanou celerovou nať, ke které přidáme osmažit nadrobno pokrájené uzené maso a nasekaný česnek.Přisypeme…
Maso nakrájíme na hodně drobné kousky. Přidáme mouku, sůl, vejce, burizony, část bylinek a postupně mléko. Vytvoříme těsto a necháme asi 10-15 minut odpočinout.Mezitím…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.Brokolicu rozoberieme na ružičky, hlúbik olúpeme a nakrájame na malé kúsky a spolu blanšírujeme v horúcej vode asi 4 minúty.…
Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájené uzené maso.Po osmažení přidáme a necháme krátce rozvonět nasekaný…
Drobně nakrájenou cibuli s česnekem necháme zpěnit na másle s olejem. Přisypeme mrkev nakrájenou na kolečka a po chvíli i nakrájené maso. Restujeme cca 2-3 minuty…
Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem.Nejdříve přidáme do polévky…
Knedlíky plněné uzeným masem jsou domácí klasika, která se nikdy neomrzí. Doplňte je chutně připraveným podušeným kysaným zelím a na talíře na každý knedlík nezapomeňte…
Dobře vypracujeme těsto: Špek rozškvaříme, až zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené housky, nakrájené uzené, vejce, žloutky, trochu mléka, sůl a mouku. Uděláme menší…
Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejcem, nakrájenou natí, rozdrceným česnekem,…
Tradiční Ondráš je plátek libového masa usmažený v bramborákovém těstu. My jsme si pro vás připravili variantu s uzeným masem a sýrem, která je snad ještě chutnější než…
Nejprve připravíme náplň: Uzené maso umeleme, přidáme nasekanou petrželku, utřený česnek, trochu pepře a vše spojíme zakysanou smetanou.Maso rozklepeme tak, abychom…
Vejce uvaříme natvrdo.Maso umeleme a přidáme nasekanou pažitku, najemno nakrájenou cibuli, tatarskou omáčku, hořčici a mletou papriku.Vejce a okurky nastrouháme najemno…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Nejprve v pánvi na sádle zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, přidáme mleté uzené maso (lze i anglická slanina a šunkový salám), chvilku restujeme, přidáme papriku,…
Všechny suroviny smícháme, zalijeme rozmíchanými a osolenými vejci a zapečeme při 180°C 30 minut.
Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě, nechte vychladnout a oloupejte. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit.Osmažte na ní nadrobno nakrájenou…
Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu.Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v pánvi.Opečené rohlíky…
Blížící se jarní čas slibuje velikonoční pochoutky. První rašící výhonky kopřiv zrovna vybízí k upečení lákavé nádivky. Z dostupných surovin a zelených štiplavých…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Skromná kuchyně: Jak udělat z tvrdého chleba opět čerstvý a křupavý? Stačí voda a alobal!
Pečeme s Ivou: Světlé a nadýchané pšenično-žitné bagety, které si zamilujete na první zakousnutí
Čertova omáčka s rýží: Pikantnímu jídlu dodají ostrý říz feferonky a kvalitní uzenina je zárukou dokonale vyvážené chuti