Segedínský guláš z krůtího masa z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenSegedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Nejprve nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemíchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou, když jsou tvrdší a nebudou to takové ty hezky…
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Maso pomeleme s cibulkou, párkem, salámem na jemno, promícháme. Pokud chcete přidat koření, můžete, přidáme trošku hořčice a zamícháme. Do pomazánky můžete přikrájet…
V nádobě Pomalého hrnce zpěníme a rozvoníme na sádle a škvarkách nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku, které překrojíme horizontálně na 2 části. Nádobu vložíme…
Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si…
Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta vyválíme…
Stroužky česneku rozmačkáme, libeček a pažitku posekáme,do misky, přidáme všechny suroviny, promícháme, naložíme maso, aby bylo pod marinádou-pokud je ho víc, tak…
Pokrm budeme připravovat nejlépe v hlubším litinovém kastrolku. Vše si nejdříve nakrájíme. Na oleji osmažíme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na větší…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran, potřeme sojovou omáčkou a hořčicí. Dáme na pánev a na rozehřátém oleji smažíme doměkka.
Obohaťte svůj jídelní lístek o kuřecí placičky se zeleninou, připravenou ve fritéze! Křehké kousky kuřecího masa se spojují s lahodnou zeleninou v jedinečném směsi chutí…
Asijskými chutěmi inspirovaný recept na krůtí směs se zeleninou. Naložené kousky masa restujeme zprudka na pánvi a poté k němu přidáváme nakrájenou zeleninu, Jidášovo…
Koupili jste velkou krůtu a nevíte, jak zpracovat sádlo, tučné části, kůži a menší odřezky? Z tohoto všeho můžete připravit báječné sádlo se škvarky, které má všestranné…
Maso z kýty nakrájíme přes vlákno na plátky, ty naklepeme a pak shrneme do původního tvaru. Osolíme podle chuti, trochu opepříme a po jedné straně potřeme slabounce…
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Připravíme si těsto na ravioli (je zde mnohokrát uvedené). Z mouky smíchané se solí a vajec zpracujeme pevné těsto, které ještě nechávám asi 20 minut odpočinout zakryté…
Rozmícháme jogurt , přidáme kari , rozetřený česnek , vejce a vše pořádně promícháme . Vznikne hutná emulze , dle chuti dosolíme . Maso naklepeme a dáme do připravené…
Upečené vepřové maso umeleme a vložíme do hlubší mísy. Přidáme nadrobno nakrájené cibulky i s natí, lžíci hořčice, špetičku ostré Green Curry pasty, lžičku worcesteru…
Katův šleh je klasika českých hospod, připravit si ho ale můžete i doma. Pokrm z kousků kuřecího masa a papriky v lehce pikantní kečupové omáčce podávaný s rýží basmati…
Šunka je masný výrobek připravovaný dušením. Je pochoutkou, díky které se proslavila mnohá řeznictví. Přesto někdy je silnější touha udělat si jí posvém. Je to nostalgie…
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Zmírněte paralyzující menstruační bolesti: Od křečí v podbřišku pomůžou tyto potraviny
Česká gastronomie v průběhu věků: Za první republiky byla uznávaná, dnes je plná náhražek
Dušená vepřová plec s kapustičkami je báječně šťavnavá, vůni dodá rozmarýn a skvělou chuť česnek a cibule