Újezdecké čokoládové plundry
Recept ještě nebyl hodnocenDo části vlahého mléka dáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. 50 g polohrubé mouky smísíme s 250 g másla a vytvarujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do části vlahého mléka dáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. 50 g polohrubé mouky smísíme s 250 g másla a vytvarujeme…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Velikonoce bez spousty sladkých dobrot si nikdo nedovede představit. Na Zelený čtvrtek nezapomeňte upéct jidáše, které voní po medu, rumu a symbolizují plodnost a…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Náš velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami…
Náš velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami…
Cupcakes jsou jsou vlastně nazdobené muffiny. V tomto receptu upečeme nadýchané košíčky plné másla a čokolády nebo také marcipánu. Zdobením z nich pak uděláme dokonalé…
Za pomocí originálních tvořítek můžete nejmenší koledníkům připravit nepečená velikonoční vajíčka, kuřátka nebo zajíčky. na výběr máte z dvou těst a náplní. Jak figurky…
V míse promíchejte oba druhy mouky se solí, do důlku rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru, přilijte trochu vlažného mléka a lehce promíchejte. Nechte vzejít.Dále do…
Rafinované provedení této ořechové rolády pohladí chuťové buňky milovníka ořechů a jablek. Lehká piškotová roláda se šťavnatou náplní bude chutnat jako sváteční dezert.…
Velikonoční svátky jsou symbolikou ukončení zimy a novým počátkem života, jara, radostného života. Kromě různých tradic se na Velikonoce také hojně peče. Připravte na…
Univerzální kynuté těsto využijete minimálně dvakrát do roka. Na vánočku a na mazanec. V obou případech se s upečeným sladkým dílem můžete podělit okolím, jelikož z…
Nejdříve si připravíme kvásek: 4 lžíce vlažného mléka rozmícháme se lžící cukru, lžící mouky a rozdrobeným droždím. Necháme asi 15 minut stát na teplém místě, než kvásek…
Tento perníkový stromeček bude krásnou ozdobou vašeho vánočního stolu a potěší nejen děti. Při zdobení perníčků můžete popustit uzdu vaší fantazii. Perníčky chutnají…
K hrnku dobré kávy patří také vláčný moučník. Vsaďte na kokosovou buchtu, která je navíc velice snadná na přípravu a tak se do její přípravy mohou bez obav vrhnout i ti,…
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Čím více lidí se zajímá o zdravý životní styl, tím více jich objevuje kouzlo vaření v páře. Toto velice zdravé a dietní jídlo z parního hrnce si zachovává svojí…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Její připrava je snadná, rychlá a…
Kopřivy mají příjemnou svěží chuť a dodají našemu tělu spoustu prospěšných látek. V tomto pokrmu je použijeme nejen do polévky, ale i do zavářky na způsob svítku, která…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Jak nahradit víno při vaření? Nejlepší je použít vinný ocet nebo ovocný džus, výraznou chuť zajistí i worcesterská omáčka
Petrklíč připravil nový katalog Vánoční inspirace!
Buchty po ránu: Pařížské rohlíčky Josefa Maršálka vás uchvátí kombinací slaných arašídů v korpusu a pařížského krému