Jednoduchý boršč - postup krok po kroku
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso opláchneme ve studené vodě a dáme do většího hrnce (5 l a více). Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo ponořeno a voda nad masem byla cca 3-4 cm.Takto vaříme…
Nasekanou cibuli mírně opékáme na rozpáleném oleji. Po 5 minutách přidáme česnek a po další minutě maso nakrájené na kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova…
Salám a cibuli nakrájíme na nudličky, okurky a chilli na kousky. Přidáme cibulky, hořčici a worcester.Dochutíme nálevem, cukrem, solí a pepřem. Salát pořádně promícháme…
Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je…
Směs svěžích lístků salátu, štiplavých ředkviček, křupavé slaniny, uvařených vajec a kuřecího masa vonícího máslem a bylinkami, zalijeme lehce pikantní zálivkou a…
Marinujeme 2-3 hodiny, grilujeme asi 15 minut. Příloha: prakticky cokoliv (snad jen knedlíky bych vynechala :))
K masu, do salátu nebo jen tak, chuťovka na zobání. To jsou tyto marinované žampiony. S cibulí a směsí všeho, co dotváří jejich chuť. Jsou slané, pikantní, dochucené…
Všechny ingredience smícháme a přes noc do této marinády naložíme maso. Může být jakékoliv - vepřové i kuřecí. Já naložila žebírka a bůček.Na druhý den pečeme v troubě…
Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky. V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a…
Lilek očistíme a pokrájíme na kostičky asi 2x2 cm. Posolíme a necháme na talíři asi 15 minut vypotit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Ty orestujeme spolu s…
Vytvoříme marinádu pouhým smícháním uvedených ingrediencí.Kostky přelijeme vařící vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu, povaříme 15 minut, scedíme a naložíme do marinády…
Saláty s jogurtovým dipem, chutnají skvěle. Obzvláště ty zeleninové. Krátce opečené a zkaramelizované ředkvičky, vás překvapí svou chutí. Navrch nesmí chybět zdravá…
Pomeranč okrájíme včetně bílé slupky a vykrájíme z něj mezi žebry měsíčky, které překrájíme na polovinu. Fenykl rozpůlíme, odstraníme košťál a nakrájíme na slabé proužky…
Dejte varit vodu s octem, soli, peprem, bob. listem a jalovcem, az prijde voda k varu, vezmem chobotnici a ponorime ji jen dopolovic a vytahneme. Tento postup opakujeme…
Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky,…
Ušleháme bílky do tuha (začneme pozvolna a přidáváme na mixéru rychlost postupně) a po ušlehání přidáváme po částech cukr.Vmícháme za prvé lžičku vinného octa, za druhé…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pak ho přiměřeně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme polovinu sádla a maso na něm po částech ze všech stran…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte.Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte.Do…
Mozzarellu zcedíme (nálev odložíme stranou) a nakrájíme na kostičky. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky a střídavě naskládáme s mozzarellou do sklenice.Ve větším hrnku…
Flank steak je lahodné libové maso a lze s ním vykouzlit skvělá jídla. Tento recept na rolovaný flank steak je poněkud náročný a k přípravě použijete také techniku sous…
Brambory v horké osolené vodě povaříme ve slupce do poloměkka, scedíme, necháme chvilku vychladnout a oloupeme. Poté nahrubo nastrouháme a dáme stranou prozatím stranou…
Všechny ingredience na marinádu smícháme. Stehna dáme do pekáčku či nějaké jiné nádoby, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do lednice na 1-2 hodiny marinovat…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Jedlíkova cesta kolem světa: Na procházce Pekingem ochutnáte nudle i černá vejce
Houbové nočky či halušky na cibulce: Rozpuštěná slanina dodá jedinečnou chuť a haluškovač lze snadno nahradit
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí