Sladkokyselé olihně (kalamáry) a krevety
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi mořské plody? Vyzkoušejte připravit podle tohoto receptu oliheň a krevety ve sladkokyselé omáčce a jistě si pochutnáte. Stačí jim krátká příprava v pánvi wok…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte rádi mořské plody? Vyzkoušejte připravit podle tohoto receptu oliheň a krevety ve sladkokyselé omáčce a jistě si pochutnáte. Stačí jim krátká příprava v pánvi wok…
Maso naložíme na několik hodin do marinády, pak osmahneme.
Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…
Kuřecí maso nakrájíme na kostky osolíme, opepříme a přidáme živáňské koření, zamícháme. Necháme aspoň hodinku v chladu odležet. Cibulky si očistíme a nakrájíme na…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a zeleninu na kousky. Smícháme maso se šťávou z jedné a půl limetky a kůrou z jedné limetky. Přidáme chilli…
Cibuli a papriku si nakrajime na platky. Spekacky si oloupeme a podelne narizneme a vnitrek spekacku potreme horcici. Zeleninu vlozime do zapekaci misky a trochu cibule…
Rozmrazené filety důkladně osušíme a nakrájíme na 1,5-2cm široké nudličky. V míse smícháme s citronovou šťávou, chilli omáčkou (tabascem) a solí a necháme 10min. odležet…
V jednoduchosti je kouzlo dobrého jídla. Inspirujte se asijskou kuchyní a připravte si k obědu nudle s masem. Kuřecí kousky marinované v sójové omáčce orestujete se…
Na tradičním čtvrtečním setkání s kamarády u piva jsem byl "vyhecován", abych na příští posezení připravil něco opravdu pikantního k pivu, že tvarůžkových topinek už…
Nejprve nakrájíme lilek na nudličky, dáme jej do cedníku, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Poté osušíme papírovou utěrkou. Masu nakrájíme na nudličky, česnek, zázvor…
Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme, opepříme.Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet,…
Cibuľu a uhorky pokrájame na drobno, zmiešame s fazuľou (aj s nálevom) a pokrájanými špekáčkami. Pridáme kečup, príp. rochu nálevu z uhoriek, korenie, chilli omáčku.…
Krkovičku nakrájíme na kostičky o straně 1 cm, cibuli jemně nakrájíme a všechny ingredience kromě sádla promícháme. Necháme uležet do druhého dne a potom zprudka…
Maso nakrájíme na velmi malé kousíčky a promícháme se solí, pepřem a olejem.Kuskus připravíme podle návodu na obalu; nebo - syrový kuskus promícháme s olivovým olejem za…
Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin. Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc. Podlijeme malým množstvím vody…
Dýni nakrájíme na plátky / loupat se nemusí /, silné cca 1 cm. Rozložíme je na plech, osolíme, zakápneme olivovým olejem a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Kuskus…
Klobásky nakrájíme na velikost soust, cibuli na proužky, celer také a jarní cibulku na kolečka.Šalvěj posekáme.Na oleji opečeme nejprve klobásky, přidáme cibuli, šalvěj…
Pokud si libujete ve studené kuchyni, pak rozhodně znáte vaječnou tlačenku, která lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Zkuste ji připravit doma i vy podle tohoto…
Na rozpáleném oleji ve wok pánvi zprudka osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly, přidáme pokrájenou zeleninu, zázvor a česnek, přidáme menší lžíci rybí omáčky (používá…
Nasypeme trochu brambůrek na velký talíř, potom na ně nastrouháme sýr a dáme omáčku potom dáme zapéct do mikrovlné trouby na 2-3 min. Na druhou vrstvu to samé a dáme…
Den předem namočíme fazole do studené vody a následně je scedíme. Zalijeme čistou vodou a uvaříme na skus. Scedíme a do horkých scezených fazolí přidáme nasekanou…
Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky.Česnek a zázvor oloupeme a společně utřeme.Všechny suroviny přidáme k masu (sojovou omáčku, chilli omáčku, med,…
Brambory nastrouháme velmi nahrubo (na nudličky), přidáme vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji, jak jsme zvyklí. Nakrájíme žampióny na plátky, pórek na…
Krkovičku naložíme do směsi oleje, mexického koření, chilli omáčky a provensálských bylinek, minimálně 4 hodiny předem. Sušené houby namočíme do vody hodinu předem.…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49