Ořechovo-jablečný koláč II
Recept ještě nebyl hodnocenCopak tady tak nádherně voní? No přeci náš jablečný koláč s ořechy. Upečte si podle jednoduchého receptu vláčný moučník, na kterém si pochutná třeba rodina k snídani…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Copak tady tak nádherně voní? No přeci náš jablečný koláč s ořechy. Upečte si podle jednoduchého receptu vláčný moučník, na kterém si pochutná třeba rodina k snídani…
Máte chuť na závin, ale chcete vyzkoušet jiné těsto, než listové? Máme pro vás tip na skvělé kynuté těsto, které je vláčné, voňavé a můžete ho použít pro sladké i slané…
Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích…
Zbožňujete vůni trdelníku a sbíhají se vám sliny pokaždé, když jdete kolem stánku? Upéct domácí trdelník není složité, ale zabere to čas i práci. My pro vás máme…
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Vatikánský chléb je takovým tajemným rytířem mezi koláči či perníky. Nikdo pořádně neví, kde se vzal. Jíst ho můžete kdykoli, ale péct byste ho měli jen jedenkrát za…
Ušleháme vejce s cukrem a přidáme olej.Prosejeme mouku, kypřící prášek a skořici. Po částech vmícháme do ušlehané směsi.Přisypeme namleté ořechy, strouhanou mrkev a…
Banány patří mezi jedny z nejoblíbenějších druhů ovoce na světě. Postupně, co banán dozrává se škrob přeměňuje na cukr. Proto ho je možno použít místo mouky i místo…
Potřebujete se vyhnout vajíčkům a mléku? Nezoufejte. Vyzkoušejte tuto bábovku, která chutná skvěle a je připravená z pár surovin. Podle chuti můžete přidat oříšky nebo…
Recept na bábovku, která vás dokonale naladí na pohodový den. Díky medu a kefíru je vláčná a spojení oříšků a skořice ji dělá chuťově výjimečnou. Výborné pohoštění pro…
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, poté přidáme všechny ostatní přísady. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu můžeme ozdobit čokoládovou, nebo jinou polevou.
Nadýchaný dezert, který si oblíbil sám rakouský císař František Josef. Řeč je samozřejmě o císařském trhanci. Náš recept nabízí rovnou dvě verze, jedna s hruškami,…
Med a ořechy tvoří dokonalou kombinaci, která nikdy neomrzí. Tentokrát zkuste tyto dvě suroviny použít v jednoduchém moučníku. Pláty medového těsta, ořechová krusta a…
Hrnkový recept bez vážení vám nabízí snadnou variantu mrkvového dortu s ořechy. Mrkev dodá moučníku vláčnost, ořechy předají svou typickou chuť. Pokud použijete…
Lité těsto doplněné ořechy můžeme ještě doplnit třeba rozinkami, nebo proříznout na osvěžit marmeládou. Dále můžeme čokoládovou polevu dozdobit kousky ořechů či kokosem,…
Jablečné moučníky jsou oblíbené hlavně u dětí. Tuto variantu populárních Hraběnčiných řezů si jistě zamilujete pro možnost zpracování přebytků jablek a opravdu pěkný…
Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají…
Jednoduchý moučník, kde vše smícháme jen vařečkou v jedné míse. Ananas dodá moučníku zajímavou exotickou chuť a vůni. Tvarohová náplň moučník provlhčí a zjemní. Zcela…
Tyhle křehké tvarohové taštičky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s několika základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné…
Jednoduchý moučník, který voní podzimem a chutná výborně. Spojení skořice, jablek a ořechů v každém kousku vás potěší kdykoliv zasednete ke stolu s rodinou nebo k…
Hledáte inspiraci na snadný a chutný dezert, na kterém si můžete pochutnat takřka bez pocitu viny? Trendy banánový chlebíček je tou pravou volbou! Přidané oříšky a…
Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné…
Závin je vděčný moučník, který nemusí být vždy z listového těsta. Pivo v těstě se postará o kyprost. Těsto křupe, náplň je vláčná a sladká. K dokonalosti stačí už jen…
Upéct tento moučník, je ideální způsob, jak využít zbylé banány. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají do moučníků vlhkost a sladkost, ale…
Přidáno před 28 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu
Arabský pudink: Horký nápoj s vůní orchidejí se považuje za afrodiziakum. Zkuste ho!
Grilování v Česku: Velký přehled, kde a za kolik si zagrilovat ve městě. Někde to jde zadarmo, jinde od 50 korun na hodinu